Vary: Do kina s páskou a respirátorem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční za respektování všech hygienicko-protiepidemických opatření, která budou v době jeho konání v platnosti.

Motem festivalu je: Do kina jen s páskou.

Pro vstup do kinosálů a festivalových prostorů bude vyžadována platná unikátní covid-safe kontrolní páska potvrzující bezinfekčnost návštěvníka.

Unikátní kontrolní pásku dostanou návštěvníci na základě platného certifikátu EU COVID- 19 s QR kódem. Certifikát EU COVID-19 získáte po splnění jedné z následujících podmí- nek:

  •   dva týdny po ukončeném očkování
  •   potvrzením o prodělání nemoci COVID-19 před méně než 180 dny vydaným certifi-kovaným pracovištěm
  •   potvrzením o platném PCR nebo antigenním testu provedeném certifikovaným pracovištěm.Nejrychleji se prokážete, pokud máte staženu aplikaci „Tečka“, v níž se přehledně zobrazí všechny potřebné údaje. Pokud máte tištěný doklad, je třeba mít ho při sobě. Zároveň je třeba doložit svou totožnost platným dokladem.Kontrolní pásky je možné získat buď na stanovištích Covid Control Teamu, která budou umístěna u akreditačních center u hotelů Thermal a Pupp, nebo od mobilních Covid Control Teamů. Mobilní týmy budou označené bílou reflexní vestou s CCT grafikou.Pro všechna festivalová filmová představení a pohyb ve vnitřních prostorech festivalu platí obecné podmínky návštěvy kulturního zařízení – je tedy nutné mít po celou dobu projekce zakryté dýchací cesty respirátorem typ FFP 2/ KN95/N95 nebo nanorouškou.

page6image64910544

Spolupráce se zdravotními zařízeními karlovarského kraje

Karlovarská krajská nemocnice bude po celou dobu konání festivalu zajišťovat zdravotní péči o návštěvníky filmového festivalu. Zároveň nabídne možnost očkování proti COVID-19 jednorázovou vakcínou Janssen bez registrace, a to mobilním očkovacím týmem pod ve-

dením MUDr. Dagmar Uhlíkové, krajské koordinátorky očkování a lékařské ředitelky Karlo- varské krajské nemocnice.

Očkovací místo najdou zájemci řádně označené u festivalových pokladen na horním parko- višti u hotelu Thermal. V provozu bude denně od 12.00 – 20.00 hodin. V rámci poskytované zdravotní péče bude také zajištěno testování návštěvníků na COVID-19 testovacími místy Anygence.

Ve spolupráci s MZČR vytvoří pořadatelé samostatnou provolbu číslo 5 na národní informační lince ke koronaviru 1221. Jsme v intenzivní součinnosti s Centrálním řídicím týmem Covid-19 a Krajskou hygienickou stanicí Karlovarského kraje.

 

Comments

comments

Vyhledat