Festival Merkádo promění Jiřák

Festival Merkádo promění ve dnech 2. a 3. září od 10:00 – 20:00 hod náměstí Jiřího z Poděbrad v Latinskou Ameriku. Osmý ročník festivalu Merkádo – Latinská Amerika na Jiřáku bude převážně o jídle, hudbě, tanci ale i o programu pro děti. Návštěvníci se mohou těšit na přehlídku trhů s exotickými pokrmy, rukodělnými výrobky, bižuterií, bytovými doplňky, kořením a dalšími produkty ze zemí Jižní a Střední Ameriky. Na Merkádu se představí na čtyřicet prodejců. Latinskoamerické trhy doplněny o hudební a taneční program. Představí se mexičtí hudebníci Mariachi, Tam Tam Batucada, brazilská taneční show v podobě karnevalu z Rio de Janeiro. Na programu je i workshop salsy, bachaty nebo soutěž v pojídání chilli. Vstup je volný.

V rámci dětského programu bude kromě argentinských cukrovinek, exotických nanuků připravena každý den mexická Piñata se sladkostmi. Děti se mohou těšit i na rukodělné dílničky.

Na Merkádu budou v nabídce nejrůznější produkty, které k Latinské Americe patří – od výběrové kávy, maté, koření, exotického ovoce přes originální oblečení, bižuterii, houpací sítě, rukodělné indiánské výrobky z Mexika, Ekvádoru, Chile, Kolumbie či Peru. Přímo na místě budou latinoameričané připravovat dle typické pokrmy ze svých rodných zemí. Návštěvníci ochutnají peruánské anticuchos, kolumbijské empanadas, mexické tacos, brazilská feijoada, cukrovinky s “dulce de leche” nebo známé “tex-mex”. Zastoupeny budou i vybrané bary s typickými drinky: peruánský nápoj pisco sour, brazilská caipirinhu nebo pivní drink michelada. V nabídce bude i široká škála jihoamerických vín z Chile, Argentiny, či Peru.

 

Instagram: @merkado_fest
FB událost: https://fb.me/e/2uC4XBpAU

8. ročník festivalu “Merkádo – Latinská Amerika na Jiřáku” 2 – 3. září 2021, 10:00 – 21:00 hod
náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha

Comments

comments

Vyhledat