Jacobs Cappuccino: Nejen na piknik

 

Káva je nejlepší na závěr menu, k něčemu malému, sladkému… Ale jak získat čerstvou kávu na závěr pikniku uprostřed městského parku nebo lesíku? Ke kavárnám je to daleko a nikdo nechce opouštět bavící se společnost. Zachrání vás Jacobs Iced Cappuccino s příchutí slaný karamel. Pak už stačí jen studená voda, a míchat a míchat… a dostanete opravdu dokonalou letní kávu. Nejenom že osvěží, ale také dodá energii na další zábavu. A můžete si zasoutěžit, kdo umíchá nejvyšší pěnu. 😊

Jacobs Cappuccino nabízí také čtyři teplé varianty – Original, ale i oblíbené příchutě Milka, karamel či vanilka. Příprava je opravdu rychlá a jednoduchá, stačí zalít vodou, zamíchat a káva s hustou krémovou pěnou jako z kavárny je hotová. Že opravdu chutnají, potvrzuje titul Nejlepší novinka 2020 v anketě Volba spotřebitelů. Vyrábějí se ve Valašském Meziříčí. Balení obsahuje 8 porcí a stojí 59,90 Kč.

 

Historie cappuccina

Cappuccino patří mezi nejoblíbenější kávové nápoje a podle legendy inspiroval jeho vznik italský kapucín Marek z Aviana. Po bitvě u Vídně v roce 1683 našli císařští vojáci stovky pytlů kávy s mnoha dalšími poklady, které po sobě zanechala poražená osmanská armáda. Káva byla v té době v Evropě zcela neznámá a její hořkost vojákům nechutnala, proto jim prý kapucín Marek doporučil, aby si ji zjemnili trochou mléka. Lahodný nápoj měl podobnou barvu jako mnichův plášť, proto byl na počest objevitele nazván kapuziner a rychle se rozšířil po Vídni i zbytku Svaté říše římské. Cappuccino bylo do 90. let minulého století známo jen v Evropě a některých kosmopolitních centrech Severní Ameriky. S postupující globalizací si začal tento typ nápoje získávat oblibu i v dalších částech světa.

 

 

Comments

comments

Vyhledat