IKONICKÁ BOTA DR MARTENS S ČÍSLEM 1461 VSTUPUJE DO NOVÉ SEZÓNY

AW21 1461 ABRUZZO DR. MARTENS
AW21 1461 ABRUZZO DR. MARTENS

Je to už 60 let, kdy světlo světa spatřil ikonický DR Martens model 1461 se šněrováním na tři dírky. Nové kolekce tohoto podzimu si hrají s jednoduchou siluetou této polobotky, která svojí všestranností žije dál i skrz nové generace jejích fanoušků. 

 

Kult modelu 1461 se zrodil už před 6 dekádami a ztělesňuje ho nejen tvar, ale také typická vzdušná DMS podrážka. V srpnu jsme představili novou verzi prémiové luxusní kůže Abruzzo. Je hladká, lakovaná, se saténově zářivým leskem a přinášíme ji v černé nebo hnědé barvě. Dalšími charakteristikami jsou výrazný zadní lem, vroubkované lemování podešve a rýhovaná očka u šněrování – to vše zvýrazněné detailem jemně kontrastního stěhování. Propracované a nadčasové v každém ohledu.

 

 

K mání ve vybraných obchodech.

 

O Dr. Martens 

Již od roku 1960 jsou boty Dr. Martens typické svým žlutým prošíváním, drážkovanou podrážkou a okovanou špičkou. Původně byly nošeny dělníky. V porovnání s konkurencí v té době byly velmi pohodlné, odolné a lehké.

Během historie byla tato značka přijata nejrůznějšími individualitami, muzikanty a mládežnickými subkulturami, tedy lidmi, kteří vystupovali z davu a jejich cesta sebevyjádření byla doprovázena právě párem DM. Pro někoho z nich jejich věhlasná trvanlivost a pohodlí dělají ideální obuv pro svět koncertů a pouliční mody, pro jiné jsou pak vlajkou postoje a síly jedince.

Jednoduchá silueta boty dává prostor každému hrát si s nimi podle sebe, zatímco jejich funkčnost, velká odolnost a pohodlí z nich dělá ideální street fashion kousek. Z pouhé obuvi se stali ztělesněním hodnot a postoje k životu s nádechem sebevědomí.

Továrna v Northamptonshire, kde vše v roce 1960 začalo, dodnes funguje a omezený objem produkce s patentem „Made in England“ se zde stále vyrábí. Má ho na svědomí malý tým lidí, kteří tvoří podle tradičních obuvnických metod, podle kterých vznikly i první Dr Martens před 60 lety.

 

Comments

comments

Vyhledat