Anketa o módě a stylu: Mellow

foto Mellow
foto Mellow

Na Dyzajn marketu prázdniny se poprvé představí slovenská značka MELLOW, kterou v roce 2017 založili dva kamarádi Adrián a Marcel. Adrián je ilustrátor, Marcel zhmotňuje výrobky. Značka přináší nápaditě tvarované polštáře, přikrývky a jiné doplňky. V Adriánových ilustracích na předmětech denní potřeby ožívají příběhy, pohádky a oblíbení hrdinové. Vracejí nás tak, třeba i jen ve snech, do dětství. Výrobky nejsou nijak genderově rozděleny a také nejsou určeny pouze dětem.

Vaše definice módy a stylu?

Styl je, když nepodléháme davu, ale inovujeme a děláme věci jinak, čím vlastně určujeme módní trendy.

Co máte nejraději na své práci?

Na naši práci máme nejraději proces, kdy se nám produkt denní potřeby povede proměnit v předmět, který kromě své funkčnosti a úžitku přináší také radost, potěšení, nebo navodí příjemné vzpomínky. Když se tahle fáze zdaří, pak se těšíme z mnoha pozitivních komentářú a reakcí zákazníků. To nás těší nejvíc a přináší nám to spokojenost.    

Jak si dobíjíte baterky?

Kafe a dobrá kniha, pes a les, slunce a pohoda.

Co děláte proti šedi?

Naši značku. Koncept a myšlenka naší značky je dělat všední věci jinak. Obyčejný polštář udělat jiný, nápaditý, plný barev a pokud možno i s příběhem. Jsme proti stereotypům, nechceme, aby děvčata měla jenom růžový polštář s princeznou a kluci polštář ve tvaru fotbalového míče. Ať si každý vybere to, co ho zaujme a co se mu líbí. Snažíme se neškatulkovat lidi ani naše produkty.   

 

Comments

comments

Vyhledat