Zvíře jménem Podzim se k zimnímu spánku odebralo v Akropoli

Spojení s přírodou, hlubokými instinkty kdesi hluboko v nás, i s hvězdami, které nám můžou posvítit na cestu, když najdeme sílu se na ni vydat. Tohle všechno můžete vycítit z písniček společenství Zvíře jménem Podzim.

Zrodilo se někdy v půlce minulé dekády ze snů mnohostranně talentovaného tvůrčího ducha Jakuba Königa a stvořilo neopakovatelný hudební svět, který oslovil spoustu lidí naladěných na podobnou notu. Tohle zvíře se ale právě uložilo k zimnímu spánku. Se svým „kmenem“ se rozloučilo dvěma koncerty v Akropoli.

Protože ten večerní byl rychle vyprodán, přidali umělci ještě druhé, odpolední vystoupení. „Na oba koncerty dohromady dorazilo dohromady tisíc lidí, takže to pro nás byla ohromná energetická sprcha a velikánskej zážitek,“ zpětně hodnotí večer Jakub, jehož písničky předtím magnetizovaly celý sál.

Fajnšmekři si přišli vychutnat oba koncerty, nám musí stačit fotky z toho druhého, posledního. „Jak ten první koncert, něžnější, kterému jsme interně začali říkat dětskej a na kterej skutečně dorazila spousta dospělých v doprovodu ratolestí. Nezřídka našich rodinných příslušníků a dětí. Tak ten večerní, kdy úplně natřískaná Akropole, můj nejmilejší sál, burácela jak startující stíhačka… a nebo byla úplně tichá. Pro mne to byl jeden z životních hudebních zážitků,“ bude ještě dlouho na středu vzpomínat Jakub. Ostatně i my s ním.

Foto a text Jiří Janda

Comments

comments

Vyhledat