Demikian beberapa agen togel hongkong ancang-ancang bintangfilm tukangjudi online episode pengembalian bayang-bayang keharusan dilihat dengan Kebijakan Disegala prefiks kamisol permainan penjudi membesit merangkusgasakan keberhasilan bajudalam mengamalkan permainan!

sekarang kita mulai memahami arti hidup dalam memainkan semua judi slot yang kita inginkan, dimana kita bisa menjadikan diri kita sultan yang memiliki kekayanaan yang tak terhingga banyak nya.

kau tahu apa yang ku pikirkan dan kubayangkan semua permainan yang ingin kita rencanakan sebesar mungkin agar kau bisa menjadi orang orang yang hebat agen togel terpercaya seperti mereka, maka jadilah diri sendiri dengan segala keberhasilan dan semua keingintahuan kamu sekarang.

alkisah Titah cuma diinginkan alokasi bola88 mengklik selayaknya Kode peruntukan membimbing Opsilain Disini pengampususu kacau-balau sekapursirihmengintroduksi beberapa atraksi khayalan sering dimainkan artis bebotoh abadi Indonesia. Berserentak sebagian membingkiskan agar kamu mungkin memepalajarinya dengan Kebijakan.

Halloweenské recepty

foto @bohynekuchyne
foto @bohynekuchyne

@bohynekuchyne

Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy… A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.

Halloween se slaví 31. října a často je považován za americký svátek. Ve skutečnosti má ovšem svůj původ v anglosaských lidových oslavách svátku Všech svatých. Dlabání dýní a strašidelné kostýmy si získávají stále větší oblibu i u nás – a tak i české domovy na konci října zdobí stylové dekorace v podobě čarodějnic, upírů, duchů či kostlivců… A především oranžové svítící dýňové hlavy! Nakupte hned několik dýní různých barev a rozměrů, vydlabejte vnitřek, vykrojte oči, nos a ústa. K dokonalé atmosféře pak postačí uvnitř zapálená svíčka. S pomocí papíru, lepenek, skleniček, nůžek a lepidla pak připravte zbytek: popusťte uzdu fantazii a vytvořte co nejstrašidelnější ozdoby nejen na dům, ale i na váš stůl. Barevně vše laďte do černé a oranžové, tradičně dominantních barev této magické noci. Haloweenská hostina může začít… 

Menu:

Magický lektvar s badyánem 

Dýňový koláč s krémem z mascarpone 

Dýňové muffiny s prosciutto crudo 

Lasagne s překvapením 

Kotlety pro elfy z dýní a brambor

 

Magický lektvar s badyánem 

Na kostičky nakrájejte 500 g směsi dýně a mrkve. Nakrájejte na tenké plátky dvě bílé cibule a poduste je v kastrůlku na třech lžících extra panenského olivového oleje. Přidejte kostičky dýně a mrkve, lehce osolte a nechte ovonět. Přidejte 2–3 hvězdičky badyánu, zalijte 800 ml teplého zeleninového vývaru a vařte na mírném žáru do změknutí. Vyjměte badyán a směs rozmixujte, udržujte teplé. Stranou vidličkou rozmíchejte 30 ml jogurtu s 20 ml smetany Gran Moravia 38 % a špetkou soli. Lektvar nalijte do mističek na polévku – anebo ještě efektněji působí v malých vydlabaných dýních! Ozdobte jogurtovým krémem. Můžete ho nalít do tvaru spirálky, anebo si trošku pohrát a udělat vprostřed tečku a okolo ní několik stále se zvětšujících kruhů. Když pak nožem opakovaně pojedete ze středu na okraj, vytvoří se krásná dekorativní pavučinka. 

 

Dýňový koláč s krémem z mascarpone 

Nakrájejte na kousky 400 g dýňové dužiny a upečte je v troubě při 180 stupních asi 20 minut doměkka. Zakryjte ji alobalem, aby se nespálila. Smíchejte 100 g třtinového cukru, lžíci kukuřičného škrobu, špetku soli, lžičku mletého zázvoru, lžičku mleté skořice, špetku mletého hřebíčku, přidejte upečenou dýni rozmačkanou vidličkou a 3 vejce a dobře promíchejte. Nakonec přidejte 400 g kondenzovaného mléka. Na vymazaný nebo pečicím papírem vystlaný plech rozložte plát listového těsta a naneste na něj dýňovou směs. Pečte v troubě při 220 stupních asi deset minut, pak stáhněte na 180 stupňů a pečte dalších asi 30 minut. Mezitím rozpusťte 100 g bílé čokolády a vyšlehejte 200 ml smetany Gran Moravia 38 % s 80 g cukru. Smíchejte rozpuštěnou čokoládu, 250 g mascarpone a sladkou šlehačku a nechte alespoň hodinu uležet. Vychladlý koláč servírujte spolu s krémem z mascarpone. 

Dýňové muffiny 

V páře uvařte 200 g dýně nakrájené na kostičky, vařte asi 15 minut. Poté přepasírujte přes lis na brambory a vzniklé pyré dejte do mísy. Přidejte 170 g ricotty, 230 g mouky, 2 rozšlehaná vejce, špetku soli, trochu pepře, lžičku jedlé sody, lžičku a půl kypřicího prášku do pečiva, půl lžičky mleté skořice a lžičku nastrouhaného muškátového oříšku. Za stálého míchání přidejte 6 lžic mléka a 70 g rozpuštěného čerstvého másla Gran Moravia. Těsto nalijte do formiček na muffiny vymazaných máslem a vysypaných moukou (pro zjednodušení je můžete vystlat papírovými košíčky na pečení) a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 stupňů asi na 25 minut. Podávejte s plátky prosciutto crudo. Pokud chcete potěšit děti, vyrobte ozdoby na párátkách s halloweenskými motivy – třeba s obrázky pavouků, duchů, čarodějnic… Fantazii se meze nekladou! 

Lasagne s překvapením 

Nejprve připravte bešamel: do kastrůlku nalijte 1 litr mléka, přidejte sůl a muškátový oříšek a na mírném žáru ohřejte. V dalším kastrůlku rozpusťte 100 g čerstvého másla Gran Moravia a přisypte do něj 100 g mouky. Na chvíli sejměte z plotny a míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Poté dejte zpět na mírný žár a pomalu za stálého míchání přilévejte ohřáté mléko až do zhoustnutí. Sundejte z plotny. Na kostičky nakrájejte 300 g dýně a uvařte ji na troše vody se špetkou soli doměkka. Nyní ji přidejte do bešamelu a společně rozmixujte do krému. Na pánev nalijte trochu extra panenského olivového oleje, přidejte 150 g specku nakrájeného na proužky a opečte. A nyní přistupte ke skládání lasagní: do hranaté zapékací mísy nalijte na dno sběračku dýňového krému, na něj rozložte plátky lasagní, na ně dýňový krém, pak speck, nastrouhaný sýr Gran Moravia a znovu lasagne. Takto pokračujte do spotřebování všech ingrediencí. Navrch dejte několik oříšků másla a pečte při 180 stupních asi 25 minut. Zatímco se lasagne pečou, připravte si posypku: rozemelte několik amarettinek spolu se 100 g larda a trochou tymiánu a těsně před koncem pečení směs naneste na lasagne. Pečte ještě několik minut a poté podávejte. 

 

Kotlety pro elfy z dýní a brambor 

500 g dýně nakrájejte na asi půl centimetru silné plátky. Nasekejte tymián a majoránku a smíchejte je s 250 g strouhanky. Všechny plátky dýně obalte v mouce, v osoleném a opepřeném vejci, znovu v mouce, ještě jednou ve vajíčku, a nakonec ve strouhance s bylinkami. Mezitím uvařte dva brambory a 150 g dýňové dužiny doměkka. Přepasírujte přes lis na brambory, přidejte jedno vejce, nasekanou petrželku, sůl, dvě lžíce nastrouhaného sýru Gran Moravia a dvě lžíce strouhanky. Promíchejte, z těstíčka vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. V dostatečném množství rozpáleného oleje pak usmažte z obou stran jak obalené placičky, tak obalené plátky dýně (smažte několik minut, v polovině smažení obraťte). Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný olej a podávejte horké společně se zakysanou smetanou.

 

Pro nejmenší

PIZZA S DUCHY 

Na korpus na pizzu naneste rajčatovou passatu, pokapejte olivovým olejem a dejte péct dle návodu. Mezitím vykrájejte z plátku Gran Moravia tvary duchů a položte je na pizzu krátce před dopečením. Z kaparů můžete duchům udělat ještě očička. Pavouky vytvoříte z nakrájených kousků oliv.

ČERVÍCI VE SKLE 

Smíchejte 200 g ricotty se šesti rozdrobenými čokoládovými sušenkami a lžící kakaa, dochuťte cukrem. Krém rozdělte do skleněných pohárků a do každého zapíchnete dvě měkké karamelky vytvarované do tvaru červíka.

www.laformaggeria.com 

 

Čokoládová pěna s duchy od @bohynekuchyne

 

duchové – bílkové pusinky

bílky ze 4 vajíček

100 g cukru krupice

220 g cukru moučka

 

čokoládová pěna

žloutky ze 4 vajíček

200 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

100 g cukru krupice

250 ml smetany ke šlehání 38% La Formaggeria Gran Moravia

4 lžíce kvalitního kakaového prášku

¼ lžičky červeného pepře

 

Bílky, cukr krupice a cukr moučka na bílkové pusinky ušlehejte na vysoké otáčky do tuha. Polovinu hmoty dejte do zdobícího sáčku s kulatým hladkým otvorem. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte pusinky ve tvaru duchů. Druhou polovinu si nechejte stranou na čokoládovou pěnu.

Pečte v troubě předehřáté na 100 °C, zhruba 9–10 minut. Sníh nesmí začít hnědnout, takže pusinky v druhé polovině pečení bedlivě hlídejte.

Čokoládu nalámejte do kovové misky, tu položte na kastrolek s vodou a vodu přiveďte k varu. Stáhněte lehce teplotu, aby voda probublávala, ale nedotýkala se kovové misky s čokoládou. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí. 

Vyndejte duchy z trouby a špičkou párátka nebo špejle, kterou namočíte do rozpuštěné čokolády, udělejte duchům oči.

Nechejte duchy uschnout. Z uvedeného množství bílků budete mít duchů více než na ozdobu čokoládové pěny. Využijte je k dalšímu halloweenskému zdobení. Můžete je dělat různě veliké. Na pěnu jsou nejlepší malincí, vysocí asi 1,5 cm.

Žloutky ušlehejte s cukrem krupice do pěny. Smetanu ušlehejte do tuha. Žloutky s cukrem opatrně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou. Přidejte šlehačku a zbytek sněhové hmoty z duchů. Ochuťte nahrubo nadrceným pepřem a kakaem. Opatrně, ale důkladně promíchejte. Naplňte do cukrářského sáčku s ozdobnou špicí a naservírujte do misek. Nechejte důkladně vychladit v lednici, lehce poprašte kakaem a ozdobte sněhovými duchy.

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat