THEE… nabízí limitovanou kolekci z neobvyklé vlny

V rámci letošní výstavy designu DESIGNBLOK 2022 značka THEE… prezentovala limitovanou kolekci z ručně předené vlny, z mléčných a masných plemen ovcí, které jsou pro chovatele spíše druhotnou surovinou. Vlny pro značku THEE… zpracovala mladá řemeslnice a umělkyně Alena Motanina, která se této surovině aktivně věnuje několik let. Vlna je ručně předená a přírodně barvená rostlinami české krajiny jako je topolovka, kapradí, ořech nebo kořen mořeny. Značka THEE… vlny ručně spletla do formy originálních čapek a límců, které plní nejen  praktický účel hřejivého zimního doplňku, ale také nevšedního textilního šperku.

Součástí limitované kolekce se staly upcyklované bundy, které značka kombinovala právě s touto vlnou. Potkává se zde odpadový textil s materiálem, který často končí na černých skládkách. Přesto z této neobvyklé kombinace vznikl zcela nový produkt. Vlna z ovcí SUFFOLK pochází z malého humánního chovu na severu Slovenska a byla zpracována na území Česka a Slovenska. Společným cílem této kooperace je postupně navázat přímou spolupráci s chovateli ovcí, kteří mohou poskytnout kvalitní ovčí střiž z humánního chovu a kteří si zaslouží za vlnu dostat spravedlivou výkupní cenu. Kupující se tak stává součástí a hybatelem férového obchodu. Zákazník si zaslouží víc než jen krásný produkt. Měl by odcházet s vědomím, že svými penězi podpořil originální český design, tradiční řemeslo, ale taká chovatele, kteří se o své ovečky starají s láskou a péčí.

Za umělecko-řemeslným projektem THEE… , terý se zabývá ručním pletením, ale i dalšími textilními technologiemi a postupy, stojí Lída Jakubův a Iva Černá. Limitované kolekce ručně pletených unikátů rozvíjejí myšlenku slow fashion a strategii udržitelnosti. Koncepční tvorba, ale také dialog mezi tradicí a současnou generací. Čistota tvaru, možnost variability, unisex, ale také nadhled a hra jsou typické znaky produktů THEE… .

Kolekce je k dostání v showroomu CHARAKTERY DESIGN STORE.

Comments

comments

Vyhledat