Slavní INVSN už dnes v Praze!

 

 

Pondělí není rozhodně ideální den na koncerty, nicméně dnes hrajou v Bike Jesus INVSN, švédská kapela, jejíž středobodem je Dennis Lyxzén, globální ikona DIY punk & hardcore scény, velmi inspirativní a renezanční člověk a především frontman kultovních Refused. Jejich album The Shape of Punk to Come z konce devadesátých let patří k tomu nejlepšímu, co formovalo a (dodnes) formuje DIY scénu svým naprosto svobodným přístupem k tvorbě a nekompromisním vyjádřením bez jakýchkoliv žánrových předsudků a mantinelů (it can be seen as „punk“ at a fundamental level and includes experimental combinations of post-hardcorepost-punktechno, and jazz sounds). Jako host/support se představí pražská post-post kapela Sleep Twitch.

 

INVSN

 

Dennis Lyxzén, Anders Stenberg, André Sandström, Sara Almgren a Christina Karlsson, to jsou INVSN, švédská kapela členů Refused, The International (Noise) Conspiracy, Masshysteri, Deportees, DS13 a mnoha dalších zásadních jmen nejenom skandinávské hardcore školy konce devadesátých let. INVSN možná neoplývají nutně punkovým zvukem, ale punkovým étosem určitě. I jejich nové album Let The Night Love You, se kterým jsou právě na evropském turné, nezní úplně punkově, ale je rozhodně punkové, pokud jde o jejich politický pohled na svět, DIY přístup a v neposlední řadě i princip přátelství, na kterém stojí všechny jejich hudební aktivity. Punk a hardcore jsou hluboko v jejich DNA a ovlivňují vše, co dělají. I na svém novém albu kombinují stejné politické postoje s temnou, morbidní a intenzivní hudbu. Mohlo by se zdát, že vychází z odkazu post-punkových, goth a new wave titánů jako Bauhaus, The Sisters Of Mercy nebo Depeche Mode, ale je mnohem autentičtější a bolestivě reflektuje současný neutěšený svět. Není náhodou, že album Let The Night Love You vznikalo hlavně v noci, bez slunečního světla a v neustálé konfrontaci s jejich vlastními démony i globálně nejistou vizí budoucího vývoje post-pandemické společnosti. Jak se jim podaří přenést intenzitu alba i do živého hraní se můžete přesvědčit v lehce distopickém interiéru Bike Jesus.

 

Bandcamp: https://invsn.bandcamp.com/album/let-the-night-love-you

SLEEP TWITCH (CZ)

 

Hlavní postavou poměrně nové pražské kapely je kytarista a zpěvák Vladimír Sejk aka Wlado, kterého si možná pamatujete z The Linings, ve kterých s ním hrál i Ondra Koláček, současný baskytarista skupiny Sleep Twich. Trio doplňuje ještě bubeník Radek Železný, který dříve figuroval v My Dead Cat nebo De Mood. Na svém kontě mají dvě třískladbové EP Alpha Apex a v listopadu letošního roku vydané aktuální EP s názvem Beta Brut. Čekejte známé tváře pražské klubové scény a experimentální a intenzivní kytarový rock odkazující na ledacos od grunge až po post-punk.

 

Bandcamp: https://sleeptwitch.bandcamp.com/album/alpha-apex

 

INVSN

+

SLEEP TWITCH

12 / 12

2022

BIKE JESUS

<> RUNNING ORDER <>

Doors 19:45

Sleep Twitch 20:35

INVSN 21:25

 

Předprodej: https://goout.net/cs/invsn+special-guests/szgngku/

Lístky na místě

FB event: https://www.facebook.com/events/1691493104559994

 

BIKE JESUS

Ostrov Štvanice 1125

170 00 Praha 7-Holešovice

https://bikejesus.com

 

Comments

comments

Vyhledat