Venerologická poradna: rizikové chování v mládí

Frédéric Bazille : Letní scéna, 1869, Fogg Art Museum, Cambridge, Massachusetts.
Frédéric Bazille : Letní scéna, 1869, Fogg Art Museum, Cambridge, Massachusetts.

Venerolog MUDr. Procházka odpovídá na další dotazy našich čtenářů v naší anonymní venerologické poradně.

Otázka:

Dobrý den,

je mi 25 a v devatenácti jsem měl pohlavní styk s několika muži. 3x análně a asi 6x orálně. Hledal jsem se a pak jsem za tím udělal tlustou čáru. Po dvou měsících jsem si došel na test pohlavních chorob z krve z prstu a druhý rok na jaře na test ze žíly, kde se testovalo HIV, sifilis a žloutenka, myslím typu C a D. Chtěl bych mít jednou rodinu a mám někdy trochu strach, abych nenakazil budoucí partnerku. Jestli ve mně nemůže být ještě něco jiného, co například nebylo v těch testech. Testy byly negativní a příznaky jsem žádné něměl. Jen občas se mi objeví poslední dobou trochu kopřivka, což nevím, jestli s tím může souviset.

Děkuji předem za odpověď a přeji hezký zbytek dne.

Odpověď:

Milý mladý pane, pokusím se Vás uklidnit a vlastně i poradit.

Protože jste před lety žil rizikovým sexuálním životem, za což se anální i orální sex s neznámým mužem dá zcela jistě považovat, bylo  by vhodné si nechat na spádové venerologické ambulanci provést výtěry z krku a z konečníku na PCR detekci kapavky a urogenitálních chlamýdií. před tímto vyšetřením musíte být na lačno, nesmíte si čistit zuby, ani kouřit a nesmíte jít ráno na stolici. Dále zároveň si nechte vyšetřit první proud ranní moči na PCR detekci kapavky a urogenitálních chlamýdií.   Před vyšetřením neberte 14dní žádné antibiotika. Vyšetření na protilátky HIV,. syfilis, žloutenky C, pokud bylo více jak tři měsíce od posledního rizikového styku si nemusíte opakovat. Jinak Vás chválím, že se chováte takto zodpovědně.

Hodně štěstí

S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka


MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy průběžně. Pokud máte také otázku, zašlete ji na: protisedi@protisedi.cz – vždy s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. 

Neuvádějte žádné osobní údaje(!), nejlepší je anonymní e-mail.

 

Comments

comments

Vyhledat