Na Prague Fashion Weeku se nově ukázal adidas Originals

V prostorách velké sázkové haly Chuchle Arena Praha a na dalších lokacích v Praze se od 15. do 20. dubna 2023 koná jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Hlavním přehlídkovým a eventovým prostorem Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku FW23 byla od 15. do 17. dubna Chuchle Arena Praha – velká sázková hala, kde Mercedes-Benz Prague Fashion Week představil kolekce návrhářů na sezónu podzim/zima 2023.

Vedle samostatných autorských přehlídek návrhářů Tobiase Schuberta, Michaela Kováčika, Pavola Dendise, Katariny Vavrové, Denisy Dovalové a značek AFKA a Božidara se představila také tvorba studentů Ateliéru módní tvorby – UMPRUM, Technické univerzity v Liberci a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně: Ateliér design oděvu.  MBPFW spolu s partnerem VAN GRAAF opět podpořil i mladé talenty a na jeho platformě se odehrálo již posedmé finále soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2023. Mezi uchazeče o titul nejtalentovanějšího začínajícího návrháře se dostali studenti Ateliéru módní tvorby a Ateliéru designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze Alexandra Gnidiaková, Štěpán Mareš, Jan Smejkal a Natalia Repkovská. Vítězem se základě rozhodnutí odborné poroty se letos stal Jan Smejkal, student Ateliéru designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, s kolekcí pod názvem CHOICES.

Zdroj: adidas Originals

Na mole pražského Fashion Weeku se také poprvé ukázala značka adidas Originals. Nedělní přehlídka v Chuchli připravila netradiční spojení high a street fashion a představila originální looky doplněné o vintage kousky inspirovanými čtyřmi siluetami ikonických tenisek stylizovaných zcela jinak, v duchu nostalgie a trendů budoucnosti.

Přehlídka byla rozdělena do čtyř částí, které vedli tak trochu jiní modelové. První odkazovala k heritage kolekce Originals a tenisek Stan Smith s hlavní tváří art directorkou časopisu Esquire Kate Bohemia. Následovala oslava Gazelle tenisek a Blue Version kolekce se speciálním vystoupením modelky a zpěvačky Laris Diam. Pestrou výměnu zařídil skejťák Richard Zelinka s moderátorem Nicosem, kteří spolu se svojí street bandou odprezentovali freestyle looky a tenisky Rivarly. Mocný závěr si převzal známý raper a producent Dalyb, který šel svůj první catwalk v životě a pro tuto show si připravil unikátní hudební performance. Inspirující styling a originální netradiční showcase představili modelové z Pure Model Agency, ale převážně také „modelové“ z adidas street castingu. Ti v rámci catwalku reprezentovali diverzitu i svojí vlastní individualitu, které jsou součástí každé komunity či kultury a rozhodně nejsou značce adidas cizí.

Prémiový a exkluzivní vibe celé přehlídky a outfitů sestavených art directorem Zdeňkem Markem podtrhla limitovaná edice šperků vyrobených exkluzivně pro tuto příležitost designérem Ondřejem Stárou. Prsteny, náhrdelníky či i facepiece byly sestavené z desítek malých trefoilů (květin) značky adidas Originals. Doplnil ji speciální sound design od Radima Vychopeně a light design od Josefa Čaba. Choreografii stavěla Silvi Ravas a celá show byla v rukou art directorky Veroniky Donutkové a agentury VMLY&R.

Vybrané kousky z přehlídky můžete zakoupit na adidas.cz a footshop.cz.

 

Zdroj: adidas Originals

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat