Známe vítěze Kytarové arény SAI 2023

Svaz autorů a interpretů vyhlásil pro rok 2023 kytarovou soutěž Kytarová Arena a finále prvního ročníku soutěže proběhlo v  Praze v Music City. 

Odborná porota z řad českých kytaristů vybírala finalisty ze stovky přihlášených soutěžících z České republiky i ze Slovenska. Ti soutěžili ve dvou kategoriích. Mladší – Cool Hero a starší a zkušenější – Super Hero

Na speciální webu Kytarová Aréna Sai  přihlašovali zájemci o soutěž své video nahrávky  a z nich pak vybírala odborná porota finalisty celé soutěže. Postupovali čtyři a čtyři v obou kategoriích a v samotném finále tak byli oceněni dva vítězové. 

Cool Hero se jím stal  Marian Fila a v Super Hero byl vyhlášen vítězem Jakub Jan Loukota.

„Marian Fila, předvedl skvělou techniku a dokázal ohromit publikum. V kategorii Super Hero pak Jakub Jan Loukota svým výkonem v desetiminutové skladbě ukázal, že má skutečně neuvěřitelné schopnosti. Celková úroveň všech finalistů byla vynikající a tak měli porotci zamotanou hlavu,“  říká Aleš Petržela, hlavní organizátor Kytarové Arény el.kytara, který na Svaz autorů přišel s nápadem tuto soutěž vyhlásit. SAI pro rok 2023 vyhlašoval již 9.ročník kytarové soutěže v oblasti akustická kytara, jejíž finále proběhlo 27.3. v sále konzervatoře v Pardubicích a vítězkou se stala Kristýna Verichova. Obě soutěže tak zastřešil Svaz autorů a interpretů pod názvem Kytarová Aréna SAI.

Nahrávky finalistů z jejich vystoupení ve finále Arény budou postupně představeny na YT kanálu SAI.

V porotách zasedli:

Elektrická kytara : Aleš Petržela, Jarda Čížek, Pavel Marcel a Vítězslav Štefl.
Akustická kytara: Adam Rafferty, Norbi Kovács a Jakub Nový.

Hlavními partnery kytarové Arény jsou: SAI, Henry´s, Music City hudební nástroje,  Intergram, rádio Beat a Skillsgarden.eu

Vítěz kytarové arény – el.kytara Jakub Jan Loukota. https://www.youtube.com/watch?v=9rvdmKyAV0A

YT kanálu SAI  https://www.youtube.com/@svazautoruainterpretusai9103/featured
Web Kytarové Arény   https://kytarovaarena.cz/ 

Informace o SAI  www.sai.cz

Comments

comments

Vyhledat