Dvě nové výstavy v Galerii současného umění Prostějov

Natália Šimonová
Natália Šimonová

V Prostějově budou vystavovat malířky z Česka i Slovenska a také studenti, absolventi a pedagogové sochařského ateliéru z Brna. Galerie současného umění Prostějov pořádá v prostorách Kulturního klubu Duha ve čtvrtek 8. června vernisáže dvou malířských výstav, na které navazuje vernisáž studentů, absolventů a pedagogů brněnského sochařského ateliéru Michala Gabriela v zámku. 

Výstavní projekty představené v Kulturním klubu Duha mají na svědomí dvě malířky. První z nich je slovenská malířka Natália Šimonová, která bude svoje díla v Česku představovat poprvé. Natália působí jako doktorandka na Fakultě výtvarných umění na Akademii v Banské Bystrici. Zajímá se o téma osobní a kolektivní paměti a v souvislosti s doktorandským studiem se věnuje přesahu klasické malby a konfrontace tohoto média s architekturou místa. Kurátorkou výstavy je Erika Kovačičová. Další umělkyní je studentka ateliéru ateliéru Volné umění III – Intermédia na Vysoké škole Uměleckoprůmyslové v Praze Ester Parasková. Její práce je charakterizována nekonvenčním, stále se vyvíjejícím a silně expresivním stylem. Ve své práci zkoumá rozsáhlou škálu technik, od kresby po olejomalbu. Na výstavě spolupracuje s kurátorkou Barborou Křížovou.

Dalším výstavní projektem je výstava sochařského ateliéru z Fakulty výtvarných umění v Brně vedeného Michalem Gabrielem. Kurátorkou projektu je zároveň studentka ateliéru Emma Štěpánová. Výstava představuje díla pedagogů, absolventů i studentů ateliéru, mezi které patří také vedoucí ateliéru a známý český sochař Michal Gabriel.

Comments

comments

Vyhledat