KVIFF.TV přináší exkluzivní retrospektivu Pedra Almodóvara u příležitosti režisérových 75. narozenin

Pedro Almodóvar: Co jsem komu udělala? (1984)
Pedro Almodóvar: Co jsem komu udělala? (1984)

Legenda evropské kinematografie španělský režisér Pedro Almodóvar oslaví ve středu 25. září 2024 půlkulaté 75. narozeniny. Fenomenální tvorba tohoto držitele dvou Oscarů a nesčetně dalších cen učarovala mnoha divákům, kteří se stali jeho bezvýhradnými fanoušky. Zatím poslední v řadě ocenění je Zlatý lev z nedávného filmového festivalu v Benátkách za nejnovější film Vedlejší pokoj, který Almodóvar natočil poprvé ve své kariéře v angličtině.

KVIFF.TV přináší restrospektivu Almodóvarovy tvorby díky projektu CEEYou, což je unikátní koalice VOD platforem pěti středoevropských zemí (kromě ČR ještě Slovensko, Polsko, Maďarsko a Rumunsko), která vznikla díky podpoře Evropské unie, konkrétně programu Kreativní Evropa MEDIA. Almodóvarova retrospektiva bude obsahovat filmy, jejichž drtivá většina není k vidění na žádné jiné tuzemské streamovací platformě, a bude odemčena pro předplatitele. Uveřejněna bude v několika vlnách, prvních osm filmů publikuje KVIFF.TV v den Almodóvarových narozenin 25. září 2024, dalších pět filmů bude do retrospektivy přibývat až do konce října 2024.

“Jsem rád, že můžeme díky mezinárodní spolupráci CEEYou digitálně šířit filmy největších evropských legend, společně je propagovat a nakupovat a díky tomu seznamovat novou generaci diváků s filmařským uměním, které nastavovalo trendy, posouvalo film jako médium a sbíralo ocenění i za oceánem,” říká šéf KVIFF.TV Ivo Andrle. “Velkou kolekci Almodóvarových filmů, která nyní přibyde na KVIFF.TV, ale i dalších přibližně 750 filmů, které jsou dostupné na KVIFF.TV v předplatitelské sekci, pořídí zájemci za cenu od 142 Kč měsíčně,” dodává Andrle. “Nikdo neumí nafilmovat mezilidské vztahy tak jako Pedro Almodóvar a jeho dvorní herecké hvězdy. Jeho působivé dílo vypráví univerzální příběhy silně ovlivněné španělskou kulturou, které vytváří barvitý vesmír obývaný složitými, ale pozoruhodnými ženami a nekonvenčními postavami s proměnlivou sexualitou a genderovou identitou,“ říká umělecký ředitel karlovarského festivalu a šéf obsahu KVIFF.TV Karel Och. “Mám radost, že můžeme do domovů našich diváků doručit filmy, které nejsou k vidění na žádné jiné české VOD platformě a znamenají dokonalý průřez tvorbou tohoto jedinečného mistra současné kinematografie,” dodává Och.

Comments

comments

Vyhledat