Bio Oko se příští rok dočká rekonstrukce

Bio Oko dnes / Foto  Alex Timpau
Bio Oko dnes / Foto Alex Timpau

Oblíbené komunitní kino na Letné čekají v roce 2025 úpravy sálu, předsálí, promítací kabiny i toalet. Cílem rekonstrukce je přiblížit kino současným standardům komfortu a kvality projekce a zároveň zachovat či ještě umocnit jeho jedinečnou atmosféru. Úpravy začnou na jaře a budou trvat zhruba půl roku. 

„Bio Oko neodmyslitelně patří ke stálicím mezi kulturními scénami Prahy 7. Za jeho více než osmdesátiletou historii prošlo mnoha změnami, ale vždy si zachovalo svého neopakovatelného ducha, díky kterému i dnes dokáže obstát v konkurenci moderních multiplexů. Renovované, ale stále to staré dobré Bio Oko bude opožděným dárkem k letošním 140. narozeninám Prahy 7,“ uvedl starosta sedmé městské části Jan Čižinský.

„Každý, kdo někdy zavítal do Bia Oko, ví, že je jiné než ostatní pražská kina. Není to neosobní fabrika na promítání filmů, ale spíše komunitní prostor, který žije celý den. Od dopoledních pohádek pro nejmenší přes filmy pro starší generaci, tematicky propojená pásma, živé přenosy, projekce s besedami a workshopy až po večerní promítání premiérových titulů a posezení v kavárně po filmu. Věříme, že připravovaná rekonstrukce přispěje k co nejpříjemnějším zážitkům pro všechny návštěvníky,“ řekla Hana Třeštíková, místostarostka Prahy 7 pro kulturu, sport a sousedské vztahy.

Bio Oko zítra

Historie funkcionalistické budovy architektů Josefa Šolce a Jaroslava Stockar-Bernkopfa sahá do roku 1940. Plánované úpravy jednosálového kina s balkonem vychází právě z této doby. Zůstane zachovaný nezaměnitelný genius loci, ale zároveň vznikne moderní kino v nestárnoucím prvorepublikovém designu.

V rámci rekonstrukce Bio Oko získá pohodlné sedačky, kvalitní ozvučení, akustické prvky, scénické osvětlení, nové projekční plátno a oponu, modernizované osvětlení předsálí, novou bezbariérovou plošinu, renovované dolní foyer a toalety. Autory projektu úprav jsou architekti z ARW pb, s. r. o.

„Letos v září slavíme 15 let našeho působení v Biu Oko jako provozovatelé. Rekonstrukce sálu a předsálí tedy bude i pro nás, a hlavně pro naše diváky a divačky, hezký dárek k tomuto výročí. Po znovuotevření se budeme i nadále snažit všem dopřát ty nejlepší zážitky z našeho kina, čemuž právě rekonstrukce výrazně přispěje,“ říká ředitel Bia Oko Prokop Jeníček a dodává, že ačkoli promítací sál bude muset být během rekonstrukce uzavřen, kavárna, která ke kinu neodmyslitelně patří, zůstane po celou dobu v provozu.

Bio Oko včera

 

 

Comments

comments

Vyhledat