Milánský Fashion Week – jaké jsou nejlepší streetstyle trendy?

Jedna z nejočekávanějších módních událostí roku opět nezklamala. Milánský Fashion Week skončil a my pro vás máme shrnutí největších trendů. Zatímco vzdušné pastelové kolekce pro Jaro/Léto 2025 vlály během tohoto týdne na molech, podzimní trendy v podání celebrit a fashion insiderů zaplnily milánské ulice. Od kabátů až na zem až po krejčovinu na míru, Zalando představuje top šest looků, které v Miláně nešly přehlédnout.

ENSEMBLE

Vyzařovat eleganci a sofistikovanost. Nic o vás neřekne “Mám svůj život vyřešený” více, než propínací sukně sladěná se sáčkem. Jako pozdrav ze 60. let 20. století, tento styl si vychutnává znovuvzkříšení, které je znatelné napříč několika kolekcemi od Niny Ricci až po Celine. Návštěvníci MFW ukázali, jak tento trend stylovat nejlépe – s punčochami, jehlovými podpatky a pochopitelně s Prada slunečními brýlemi.

VAMPIRE EMPIRE

Burgundy is the new black. V roce 2024 se odstíny červené střídají od té zářivé až k hlubším odstínům. Právě tmavá burgundy by měla být vaší volbou číslo 1 pro tento podzim. Ať už jde o průsvitné šaty v barvě oxblood s ladícími Gia Borghini botami ke kolenům, nebo o dvouřadé sako, které si oblíbila Jenna Ortega na filmovém festivalu v Benátkách. Vamp look se musí správně barevně vybalancovat. A třešnička na dortu? Ladící Gucci brýle.

STRIPE A POSE

Dalším dominantním trendem, který nešlo v Miláně přehlédnout, byly pruhy. Ať už navrstvené, nebo samotné, pruhy nabízí nekonečno možností s nádechem retro elegance jak v podobě klasických horizontálních, vertikálních pruhů, nebo s odvážnými cikcak, nebo véčkovými pruhy. Všechny byly v Miláně k vidění. Tento styl je synonymem k eklektickému looku značky Missoni, takže šaty, oblekové sety a extra dlouhé kabáty vzdávaly tomuto ikonickému módnímu domu poctu.

 

FLOORED

Kabát jako outfit? Svršky lemující kotníky a dotýkající se podlahy jsou zpátky. Variabilní a funkční stavební kámen vašeho šatníku je v této sezóně k mání v mnoha barvách a stylech. Představuje se v širokém spektru odstínů od béžové, olivově zelené a námořnické. Dlouhý kabát se provětral na přehlídkách pro Podzim/Zima 2024 od Chloe, Coperini, Ferragamo a u mnoha dalších. Fashion insideři ho tento týden nejraději kombinovali s párem kožených lodiček, které vykukovaly zpoza jeho okraje.

 

 

COZY KNITS

Každoroční první vítání podzimu – i tak by se daly charakterizovat pletené kousky v šatníku všech tvarů a velikostí, které si v Miláně vzali do parády influenceři, návrháři a celebrity. Od propínacích svetrů s rozevlátými plisovanými sukněmi, po zavinovací pletené svetry s černými lodičkami na jehlách. Tento pohodlný a chic trend byl favoritem milánského fashion weeku.

OLIVE SAFARI

Olivová zelená je zemitý odstín, který evokuje eleganci a luxus a jde bez váhání nazvat “it” barvou této sezóny. Tato přírodou inspirovaná barva vynikne jak v průhledních a hedvábných látkách, tak i těžkých kožených a vinylových verzích. Olivové kabátky, šaty a silonky se nejčastěji kombinují s hnědými kozačkami až ke stehnům, jak jsme je mohli vidět na přehlídce Ferragamo AW24, zatímco někteří preferují jednobarevný styling i s ladícími botami.

Streetstylové fotky od @sarahellentreacher. Produktové fotografie od Zalando.

 

O společnosti Zalando

Zalando je přední evropská platforma pro módu a životní styl, která byla založena v roce 2008 v Berlíně. Buduje celoevropský ekosystém pro elektronické obchodování s módou a životním stylem, a to ve dvou směrech růstu: B2C a B2B . V oblasti B2C Zalando nabízí svým přibližně 50 milionům zákazníků na 25 trzích inspirativní, vysoce kvalitní nákupní zážitek módních a lifestylových produktů a poskytuje přístup k mnoha značkám na jednom místě. V oblasti B2B zpřístupňuje svou logistickou infrastrukturu, software a služby značkám a maloobchodníkům. Tímto způsobem je Zalando podporuje při řízení a růstu jejich podnikání, a to jak na platformě, tak mimo ni. Realizací své ekosystémové vize chce Zalando přinést pozitivní změny do odvětví módy a lifestylových produktů.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat