Právě proběhla Zkouška sirén: pop-up kreativních šéfkuchařů Ambiente 

Každou první středu v měsíci znějí ulicemi sirény a kreativní šéfkuchaři Ambiente vytahují ze spíže suroviny a “zpod čepice” nápady. Ještě ten samý večer totiž pohostí neznámý počet lidí pěti, šesti či sedmichodovým menu za sympatickou cenu. Jak to chodí na pop-upu Zkouška sirén a proč je zážitek neopakovatelný?

V centru vzdělávání a inovací UM (Národní 28) bývá rušno denně – když zrovna neprobíhají veřejné kurzy, interní školení či řemeslné dílny pro profíky z gastra, kreativní šéfkuchaři Ambiente – Tomáš Valkovič, Jirka Horák a František Skopec, pracují na nových recepturách a postupech. 

A pokud se rádi necháte překvapit a chcete ochutnat něco nového a neobvyklého, pak by vám neměl uniknout pravidelný pop-up Zkouška sirén. Každou první středu v měsíci kreativní šéfkuchaři chystají jídla, která odráží co se v UMu dělo poslední týdny. Těšit se tak můžete na různorodé suroviny, nové techniky a unikátní chutě.

Jedinečné menu, jedinečný zážitek



Ráno se kreativní šéfkuchaři rozhodnou, z jakých surovin uvaří, a pustí se do několikahodinové přípravy. V 17 hodin, je připravené pěti, šesti až sedmichodové menu, které už se nikdy nebude opakovat. Každý jednotlivý chod vypráví svůj příběh – někdy odráží výjezd na farmu, jindy inspirační cestu do zahraničí nebo testování receptur.
Zkouška sirén funguje systémem tzv. “walk-in”, tedy bez rezervací. Aneb kdo dřív přijde, dříve sedí – a jí! UM nabízí poměrně velký prostor – snadno předělatelný v “restauraci”. Najednou tak může tým usadit až 30 hostů. Zatímco v kuchyni vaří profesionálové, chody nosí na stůl pokaždé obsluha sestávající z členů UMu – produkční, manažerka, účetní, redaktorka, zkrátka lidé, kteří se do toho v daný večer pustili čistě z nadšení.
UM je místem, kde zásoby nedochází – a proto je bohatá i škála nápojů, které si hosté mohou k menu objednat. V nabídce jsou přírodní vína prossecco, limonády a z tanku vám výčepní s radostí vyrazí i hladinku, šnyt či mlíko. Pro ty, kdo mají chuť užít si večer se vší parádou, míchají každou první středu v měsíci baristé a barmani Ondřej Štökl a Jarda novotný speciální nabídku koktejlů. Ani ty se většinou neopakují, a na každé Zkoušce tak ochutnáte jinou plejádu. 

 

Comments

comments

Vyhledat