Pasta Fresca: Italská večeře nás nadchla

Pasta Fresca je restaurace v Celetné, za kterou stojí lidi z Ambiente. Vydali jsme se na večeři, ze které jsme odešli nadšeni.

 

V Pasta Fresca si můžete jednak vybírat z jídelního lístku, jednak se tu nabízí kpmpletní večeře pod názvem Pravá Itálie.

Jaká byla?

Stejně jako v dalších podnicích od Ambiente se tu dbá na každou surovinu a vybírá se to nejlepší. Proto i „běžné“ pokrmy jako tiramisu nebo šunka s melounem chutnají perfektně.

Klasický předkrm, prosciutto a cantaloupe meloun, nezklamal – meloun byl sladce zralý a šunka jemná a samozřejmě nakrájená na patřičně tenounké plátky.

Po aperitivu (kontejl negroni sbagliato a jako nealko varianta červené crodino) a předkrmu nás čekal hlavní chod – zapečené těstoviny canelloni plněné masovým ragù s obzvlášť dobrou smetanovou omáčkou, postouhané parmezánem a lanýžem – bohaté a radostné hlavní jídlo, které zejména v chladném počasí nadchne. Ale tohle by se dalo jíst pořád.

Těstoviny byly syté a tak to chtělo před dezertem pauzičku, která se vyplatila: jejich tiramisù je v jídelním lístku právem označeno jako „hvězda Ambiente“ – vrstva kakaa na povrchu, která voní už zdálky, dává tušit, že to bude něco extra. Tiramisù je sice standardní a tradiční jídlo, ale dá se udělat jako něco OK a nebo jako něco, na co budete vzpomínat: nadýchaná konzistence, skvělá vůně a chuť toho z Pasta Fresca ho řadí mezi ty nejlepší. A s hořkou a fakt dobrou kávou to byla skvělá tečka. Kdykoli znova!
Poukázky jako dárek: https://darkovapoukazka.ambi.cz
Stránka restaurace: https://pastafresca.ambi.cz/cz/
Večeři Pravá Itálie jako zážitek pro dva můžete pořídit zde.

Comments

comments

Vyhledat