Pokojovky vydávají knihu o pěstování

foto: Igor Zacharov pro pokojovky.co
foto: Igor Zacharov pro pokojovky.co

Pokojovky píší knihu! Bude o správném pěstování pokojových rostlin, dozvíte se tam, co dělat, když jsou rostlinky smutné, jak je množit, jak bojovat se škůdci nebo jak si vyrobit vlastní terárium. Zatím je “venku” jen na Hithitu, kde sbírá podporu pro to, aby mohla reálně vyjít. Můžete si ji tu předobjednat za lepší cenu, než za kterou bude k dostání v distribuci. Pokud se vše povede, udělá vám kniha Pokojovky radost už letos pod stromečkem.

Co znamená žlutý list? Mohou se pokojovky pěstovat v ložnici? Zalévat shora, nebo do podmisky? Péče o rostliny je plná otázek, na které budete mít díky knize odpovědi pěkně pohromadě. Pokojovky se totiž rozhodly vydat krásnou knihu plnou pěstitelských rad a zelené inspirace pro české a slovenské milovníky rostlin, kteří se chtějí obklopovat pokojovkami, ale neví si rady, jak na jejich správnou péči.

Jaká bude?

Na našem trhu se dají sehnat jen takové knihy, které si na konferenční stolek nepoložíte nebo ty vydané v zahraničí, kde jsou podmínky pro pěstování trochu jiné. Kniha Pokojovky bude o rostlinách, které se u nás dají sehnat a plná praktických tipů, jak na pěstování od jara do zimy.

Na cca 200 stránkách se naučíte vše o pěstování (jak na zálivku, světlo, množení, hnojení, choroby a správné přesazování…), příznaky nemocných rostlin a vyvrácení pokojovkových mýtů, DIY návody, interiérové inspirace a obsáhlý seznam nejoblíbenějších pokojovek. Vše na kvalitním matném papíře doprovázené krásnými fotkami od Igora Zacharova a ilustracemi od Karolíny Strykové. Bude to prostě kniha, která jen neozdobí knihovnu, ale pomůže vám stát se lepším pěstitelem.

Proč Pokojovky potřebují vaši pomoc?

Nechtěly se vydat cestou kompromisů, které by plynuly z vydání knihy pod někým dalším. Pokud vám kniha plná Pokojovek chybí, můžete její vydání podpořit zvýhodněnou předobjednávkou nebo koupí některé ze zelených odměn. Celý projekt na Hithitu najdete tu: https://www.hithit.com/cs/project/5147/pokojovky-vydavaji-knihu-o-pestovani

Kdo jsou Pokojovky?

Pokojovky jsou česko–slovenský projekt tří kamarádek – Anet, Rozi a Zuz – které dohromady svedla láska k rostlinkám, kávě a designu. To vše by chtěly v Pokojovkách propojit. Dlouho obdivovaly zahraniční zelené concept story, až se do jednoho takového, který v Praze chyběl, pustily samy. Mají úspěšný zelený e–shop, píšou blog o pěstování rostlin, pořádají workshopy a prodejní akce, zazeleňují kavárny a kanceláře. Momentálně pracují na jejich první knize se stejnojmenným názvem.

www.pokojovky.co

Comments

comments

Vyhledat