Princess Chelsea přidává koncert

foto: Adam Custins
foto: Adam Custins

Večerní koncert Princess Chelsea v Jazz Docku je téměř vyprodán a proto pořadatelé přidávají 25.9. další – odpolední koncert, který začne už v 17:30. Děti do 10ti let mají v doprovodu rodičů vstup zdarma.

Ikonický klip Princess Chelsea The Cigarette Duet má aktuálně na YouTube přes 40 miliónů shlédnutí. Chelsea Nikkel alias Princess Chelsea ale není jen dívkou z bazénu se srdíčkovými brýlemi. Fanoušky si získala vesmírným indie popem, který roztomile a zároveň trochu melancholicky vypráví obyčejné příběhy ze života. Poznávacím znamením jsou i rozverné, barevné videoklipy, ve kterých se často objevuje její milovaný kocour Winston.

Po několika letech od prvního koncertu se Princess Chelsea vrací do Jazz Docku s dvojitým koncertem v rámci koncertní série Femme Fatale.

Chelsea Nikkel je klasicky vzdělaná klavíristka. Na klavír hraje od dětství, v mládí koketovala ale i s hrou na bicí, na kytaru a klarinet. Už na střední škole v sobě oběvila vášeň a talent pro psaní hudby a skládání a vznikla tak první skladba  „Monkey Eats Bananas“.

V letech 2003 – 2006 hrála s kapelou Teenwolf a byla také členkou úspěšné novozélandské skupiny The Brunettes, která to dotáhla až na americký label Sub Pop. Od roku 2009 už ale Chelsea začala natáčet i vlastní sólové písničky se silným hitovým potenciálem.

V roce 2011 vydala Princess Chelsea singl „Cigarette Duet“ , který se stal okamžitě virální senzací a do dnešního dne nasbíral přes 40. miliónů shlédnutí.  

Chelsea ale rozhodně není hvězdou jednoho hitu, což dokazují její studiová alba: Lil´Golden Book a  The Great Cybernetic Depression.

Princess Chelsea procestovala během svých turné Evropu křížem krážem, na podzim se vrací s novým albem a 25. září zahraje v pražském Jazz Docku.

Comments

comments

Vyhledat