Jak zní klimatická změna? Přijďte si 18.8. poslechnout fyield do Přístavu 18600

Jak zní klimatická změna? Čerstvý hudební projekt fyield (čti fíld) složený z českých a islandských hudebníků, vydává premiérový singl Candy, který předznamenává chystané album. fyield berou posluchače*ky na průmyslová místa klíčová pro chod civilizace a nechává přírodu a technologie, aby se stali rovnocennými spoluhráči v kapele. První živé vystoupení tohoto unikátního projektu proběhne v Přístavu 18600 18.8.

V unikátním hudebním uskupení fyield se setkávají přední osobnosti české a islandské nezávislé hudební scény. Na české straně je Václav Havelka a Kryštof Kříček z kapely Please The Trees, ty doplňuje islanďan Pan Thorarensen, jenž jinak působí především v ambientním triu Stereo Hypnosis a je zakladatelem festivalu experimentální hudby a sonických umění Extreme Chill, který od roku 2010 pořádá v Reykjavíku. 

Na albu, které je zásadní součástí interdisciplinárního projektu Krajiny budoucnosti / Future Landscapes, zavádí uskupení fyield posluchače*ky na průmyslová místa klíčová pro chod civilizace a nechávají přírodu a technologie, aby se stali rovnocennými spoluhráči v kapele. Hudba složená ze zvuků vybraných přírodních a průmyslových lokalit v české a islandské krajině se na něm míchá s elektronikou, beaty a hudebními nástroji. Při poslechu skladeb se ocitáme v útrobách geotermální, úložiště CO2, vodní nebo tepelné elektrárny, aquaponické farmy, jezera vzniklého táním ledovce, sopky, či na místě těžby ropy.

Comments

comments

Vyhledat