Které české restaurace jsou v michelinském přehledu?

Jakub Horák z restaurace Yamato při masterclass u Czech Chefs
Jakub Horák z restaurace Yamato při masterclass u Czech Chefs

Aktuální přehled Michelinu doporučuje celkem 24 restaurací v Praze. Které to vlastně jsou? A v kterých vám můžeme něco konkrétního doporučit my?

Co se týče známých hvězd: Hvězdu mají podniky Fiels a la Degustation. Ocenění Bib Gourmand, které znamená kvalitní jídlo za dobrou cenu, mají Divinis, Dejvická 34, The Eatery a Na Kopci. Ostatní podniky jsou bez dalšího „Selected Restaurant“, což znamená, že podle inspektorů se zde dobře vaří.

Podívejte se na celý přehled i přímo na stránkách Michelinu na všechny české restaurace s odkazy a tipy. Přehled nemá hodnocení a generuje se vždy v jiném pořadí. 

Riccardo Lucque kromě oceněné Aromi působí i na dalších postech. Jeho nejnovější projekt je cenově dostupná restaurace Farina, kde médiím i názorně ukazoval, jak se připravuje domácí pasta

 

  • Benjamin – Modern Cuisine

  • Aromi – Italian (jedna z nejznámějších italských restaurací s bohatou historií. Aromi je i 25. nejlepší italskou restaurací světa podle gastronomic guide 50 Top Italy. Tady nešlápnete vedle.)
  • The Eatery – Czech (náš tip: není tu draho a chytře vymyšlená jídla z českých surovin vás inspirují. Dejte si rybu!)

  • Na Kopci – Traditional Cuisine

  • Salabka – Modern Cuisine

  • Divinis – Italian

  • Casa De Carli – Italian (náš tip: vitello tonnato a další klasická jídla italské kuchyně. Dejte si kávu!)

  • Portfolio – International

  • Výčep – Czech (náš tip: tady není draho, ale na oběd je to někdy až moc rychlovka)

  • Café Imperial – Traditional Cuisine (náš tip: Nejlepší bramborová kaše ve známém vesmíru. V rozhovoru nám ale Zdeněk Pohlreich její tajemství neprozradil. Podívejte se na naše interview do archivu.)

  • Dejvická 34 by Tomáš Černý – Italian

  • QQ Asian Kitchen – Asian

  • Grand Cru – Modern Cuisine

  • Monarch – Meats and Grills (náš tip: rozhodně steak a taky super olivový olej na cokoli, k čemu se hodí)

  • Field – Modern Cuisine

  • CottoCrudo – Italian

  • V Zátiší – Modern Cuisine

  • La Degustation Bohême Bourgeoise – Modern Cuisine

  • Pot au Feu – French

  • Yamato – Japanese (náš tip: poznejte, jak má chutnat opravdové sushi. Tady působí Jakub Horák, na jehož kurzu jsme byli, podívejte se na naši reportáž)

  • La Finestra in Cucina – Italian (stálice české gastronomické scény, nám tu chutnají ryby)

  • Kampa Park – Modern Cuisine
  • La Veranda – Mediterranean Cuisine
  • Bockem – Czech

Comments

comments

Vyhledat