Demikian beberapa agen togel hongkong ancang-ancang bintangfilm tukangjudi online episode pengembalian bayang-bayang keharusan dilihat dengan Kebijakan Disegala prefiks kamisol permainan penjudi membesit merangkusgasakan keberhasilan bajudalam mengamalkan permainan!

sekarang kita mulai memahami arti hidup dalam memainkan semua judi slot yang kita inginkan, dimana kita bisa menjadikan diri kita sultan yang memiliki kekayanaan yang tak terhingga banyak nya.

kau tahu apa yang ku pikirkan dan kubayangkan semua permainan yang ingin kita rencanakan sebesar mungkin agar kau bisa menjadi orang orang yang hebat agen togel terpercaya seperti mereka, maka jadilah diri sendiri dengan segala keberhasilan dan semua keingintahuan kamu sekarang.

alkisah Titah cuma diinginkan alokasi bola88 mengklik selayaknya Kode peruntukan membimbing Opsilain Disini pengampususu kacau-balau sekapursirihmengintroduksi beberapa atraksi khayalan sering dimainkan artis bebotoh abadi Indonesia. Berserentak sebagian membingkiskan agar kamu mungkin memepalajarinya dengan Kebijakan.

Kulinární kultura je součástí národního dědictví. Proč sbírat staré recepty?

foto NZM
foto NZM

Nedávno proběhla naším webem výzva 

Máte staré rodinné recepty? Pošlete je do muzea.

Zajímalo nás víc, a proto jsme připravili stručné interview s autorkou projektu Odpovídala Mgr. Jitka Sobotková, Ph.D., která má věc na starosti.

Jitka Sobotková, foto NZM

 

Co vás k tomuto nápadu přivedlo?

K podání projektu vedla snaha zmapovat a definovat kulinární dědictví českých zemí a přispět k jeho uchování pro další generace. Podání projektu předcházely dlouholeté výzkumy v oblasti dějin stravování, přípravy pokrmů, způsobů stolování apod. Cílem tohoto projektu je na tyto výzkumy navázat a upozornit na skutečnost, že kulinární kultura je součástí národního dědictví a jako takovou ji musíme vnímat a především chránit.

Co bude výsledkem sběru receptů a dostane se k nim veřejnost?

Sesbírané recepty budou odborně posouzeny, historicky zařazeny a lokálně definovány. Prioritou této výzvy je obohatit sbírky muzea o ručně psané i tištěné historické receptáře a kuchařky. Nejvzácnější či nejzajímavější předměty pak budou vystaveny na výstavách, které bude NZM pořádat v dalších letech. Nehledáme exotické chutě či inovace, pátráme po receptech na původní pokrmy. Staré kuchařky po babičce či prababičce je přesně to, co nás zajímá.

 

Má muzeum nějaká další lákadla pro milovníky vaření?

V pražské výstavní budově na Letné máme profesionálně vybavené gastrostudio, kde ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR pořádáme kurzy vaření a tematické workshopy. Workshopy zpestřují program akcí pro veřejnost, jako je zabijačka, bylinkový den nebo letenská husa. Pro nejmenší návštěvníky máme také dětskou gastronomickou hernu, kde si děti mohou vyzkoušet poznávat potraviny po čichu či po hmatu, sestavovat recepty nebo si vyzkoušet, jak správně prostřít stůl.

 

Národní zemědělské muzeum, s. p. o.

Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7

Facebook ǀ Twitter ǀ Instagram ǀ www.nzm.cz

Comments

comments

Vyhledat