Letní grilování a další gurmánské radosti s La Formaggeria Gran Moravia

Burger S Grillami A Chipsem Gran Moravia
Burger S Grillami A Chipsem Gran Moravia

Také jste si zamilovali letní posezení s přáteli a rodinou u grilu? Není divu, je to jeden z nejlepších způsobů, jak strávit příjemné společné chvilky u dobrého jídla. Na druhou stranu se může stát grilované maso a zelenina tak trochu stereotypem, proto řada lidí hledá nové nápady, co dalšího se dá na rozžhaveném roštu připravit. Ať již hledáte neotřelé pokrmy připravované na samotném grilu nebo skvělé přílohy k nim, La Formaggeria Gran Moravia pro vás má několik báječných receptů!  

Burger se sýrem Grillami a chipsem Gran Moravia
Suroviny pro 4 osoby, sýry zakoupíte v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia:

4 bulky

4 asi 1 cm tenké plátky sýra Grillami

60 g sýra Gran Moravia

rukola

sůl, pepř

citron

extra panenský olivový olej

rajčatové pesto rosso

Příprava: Chips z Gran Moravia: troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj na jemném struhadle 4 hromádky sýru Gran Moravia. Pečte 5-10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Bulky rozkrojte a z vnitřní strany opečte. Na spodní půlku rozetřete rajčatové pesto. Plátky Grillami osušte papírovou utěrkou a na grilu opečte z každé strany do zlatova. Rukolu pokapejte citronem a olivovým olejem. Na půlku s pestem položte plátek ogrilovaného sýra, na něj rukolu a nakonec chips z Gran Moravia. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.      

Rajčata plněná sýrem Gran Moravia se salsou
Suroviny pro 6 osob:

6 středně velkých rajčat

125 g strouhaného sýra Gran Moravia

125 g čerstvé smetany

50 g mléka

3 vejce

20 g přepuštěného chladného másla

bazalka dle potřeby

sůl, bílý pepř

na salsu: čerstvá máta, olivový olej, půlka cibule

Příprava:  Odkrojte vrchní část rajčat tak, aby na ní zůstala stopka, a vydlabejte je. Připravte si náplň: všechny ostatní suroviny dejte do mísy a ušlehejte je. Rajčata naplňte, přiklopte odkrojenou vrchní částí, a nechejte upéct na grilu. Rošt umístěte spíše do vyšší pozice. Dužinu vydlabanou z rajčat použijte na přípravu salsy: dužinu rozmačkejte vidličkou a smíchejte s nadrobno nasekanou cibulí a mátou. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Salát z carpaccia, sýru Latteria a čekanky
Suroviny:

200 g čekanky

200–300 g carpaccio di bresaola na tenké plátky

100 g sýru Latteria San Bovo z La Formaggeria Gran Moravia

sůl, pepř

oliv. olej, šťáva z citronu

Příprava: Nakrájejte čekanku na nepravidelné kousky. Na dno servírovací mísy rozprostřete plátky carpaccio di bresaola, na ně kousky čekanky a sýru Latteria San Bovo. Ochuťte solí, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem a podávejte. Můžete ozdobit rukolou či jiným salátkem.

Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou
Suroviny (pro 4 osoby):

60 g sýru Gorgonzola piccante z La Formaggeria Gran Moravia

1 lžička bílého vinného octa

300 g špaldy

1 lžíce medu

4 lžíce extra panenského olivového oleje

2 hrušky

svazek rukoly

sůl

pepř

Příprava: Opláchněte špaldu a vařte ji v dostatečném množství osolené vody asi 45 minut. Slijte a nechte vychladnout. Olivový olej smíchejte s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem a dejte stranou. Opláchněte rukolu, osušte a nahrubo natrhejte. Gorgonzolu nakrájejte na kostičky. Omyjte hrušky, rozkrojte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké měsíčky. Ke špaldě přidejte rukolu, plátky hrušky a kousky gorgonzoly, ochuťte předem připravenou zálivkou s medem a servírujte.

Bulgur s cuketou, ricottou a bazalkou
Suroviny na 4 porce:

150 g bulguru

4 menší cukety

10 stonků povařeného chřestu

80 g ricotty vhodné na strouhání (ricotta montela) z La Formaggeria Gran Moravia

svazek bazalky

svazek máty

100 g krůtího masa

extra panenský olivový olej

sůl, pepř

Příprava: Uvařte bulgur dle návodu na balení, pak jej přendejte do mísy a zakapejte trochou oleje. Cukety nakrájené na nudličky orestujte na pánvi, osolte a ochuťte mátou a bazalkou natrhanou na malé kousky. Krůtí maso nakrájejte na malé kousky a opečte ho na pánvi. Společně v míse smíchejte uvařený bulgur, cuketu, chřest nakrájený na kolečka a maso, opepřete, případně dosolte. Na závěr přidejte nastrouhanou ricottu a podávejte.

Comments

comments

Vyhledat