Venerologická poradna

MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy, v dalším díle venerologické poradny. Své otázky zasílejte na: protisedi@protisedi.cz s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. Vaše anonymita bude zachována.

Otázka:
Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala na jednu věc. Před pul rokem jsem začala mít obtíže- bolesti v podbřišku, zejména v oblasti vaječníků, nafouknuté břicho, bolesti zad, časté močení atd …po měsíci mi diagnostikovali kapavku která už ale přešla do horší komplikované formy (byl mi nasazen doxybene, který nezabral) takže po jeho dobrání jsem šla do nemocnice na kapačky…podle stěru všech 3 jsem se vyléčila…ale je to již čtvrt roku od údajného uzdravení a já mám stále nafouknuté břicho, bolesti břicha a zad…urolog před propuštěním z nemocnice mi řekl že mám v sobě ještě bakterie zvané candida a že je možné že příznaky budou přetrvávat dlouhodobě..ale mě to nepřijde normální mám strach zda mi léčbu nezanedbali? nebo je opravdu možné že se příznaky po komplikované kapavky drží v těle tak dlouho? Děkuji za odpověď.

Odpověď:
Dobrý den mladá paní, výše uvedené obtíže opravdu mohou souviset s přemnožením kvasinkové infekce v pochvě vlivem silných infuzně podávaných na léčbu kapavky. Ale věřte lékařům, že kapavku již máte vyléčeno, i ty tři negativní stěry Vás o tom mohou přesvědčit, takže tyto obtíže souvisejí s určitou s dysmikrobií v pochvě po léčení tak složité infekce a je nyní třeba užívat delší dobu probiotické bakterie z řady lactobacilů, které Vám upraví prostředí do “normálu” a obtíže odeznějí, ale o tom všem se poraďte se svým gynekologem, který Vám určí možnou antimykotickou léčbu k potlačení přemnožené kvasinky v pochvě. S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
Dobrý den pane doktore ,při odběru krve na Hiv a syfilis po 5 měsících od RCH. jsem zároven užíval léky setralin actavis.Nemohli nějak ovlivnit výsledky testu který vyšel negatyvne.A pokud jsi ještě nechám udělat rychlotesty jsou spolehlivé .Dekuji za vaši odpověd.

Odpověď:
Dobrý večer vážený pane, Sertralin Actavis nemá vliv na výsledky testování na pohlavně přenosné choroby a pokud jste se nechal testovat opravdu 5 měsíců od rizikového pohlavního styku klasickým odběrem krve na protilátky proti syfilis a antiHV 1+2 a výsledky jsou negativní, tak těmto výsledkům můžete naprosto věřit a nemusíte se již dále vyšetřovat, netřeba žádné rychlotesty. S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
Dobrý den, po rizikovém orálním styku se mi na penisu vyskytly červené tečky. Samozřejmě nejsem odborník, ale pokud si myslím, že jsou to chlamidie a jsem objednán k lékaři až za 12 dní a nechci čekat, uškodím si nějak, pokud si sám koupím antibiotika azitromycinem a doxycyclinem a začnu je brát ? Děkuji za odpověď.

Odpověď:
Dobrý den vážený pane, děkuji za Váš dotaz, ale hned na začátku Vás zarazím. Opravdu si uškodíte, když si pokoutně nasadítě antibiotika a budete si sám léčit domnělou chlamýdiovou infekci. Ten Váš popis se totiž daleko více hodí na kvasinkový zánět žaludu, který se v žádném případě antibiotiky neléčí, naopak při užívání antibiotik se stav ještě zhorší. Kupte se jako první pomoc krém Canesten a myjte si penis jenom vodou, vyvarujte se zapocení i sexuálního partnerského styku. Chlamýdiová i jiná bakteriální pohlavně přenosná infekce (například kapavka) má inkubační dobu 8-12dní, takže ten termín k vyšetření je tak akorát, aby jste mohl být adekvátně odborně vyšetřen. S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
Dobrý den, Mám na Vás dotaz a prosbu již před půl rokem jsem se začal na fakultní nemocnici v Ostravě_porubě léčit na kapavku v uretře a dále se vyskytnula v krku, při prvním pokusu mi dali prašky ty zabrali na uretru tudiž byla prič,ale v dutině ustní se nadále drží, byla mi podána injekce a v krku se nadále vyskytovala, po te mě měsíc nechali bez lečby a testovali vzorky, jestli něco jíneho nezpůsobilo pozitivitu a testy nemohli být ovlivněny, po te zjistili, že ne a dali mi opět injekci v kombinaci s léky, teď už mám vysledky slabě pozitivní ale nasledovali 4 stěry a opet slabě pozitivní a teď mě s tím opět nechali měsíc doma jestli to náhodou není jen zbytkové a prý pak až udělají kontrolní stěr a možna zase naordinujou léky, paní doktorka osobně se s tímto ješte nesetkala… Chci změnit lékaře,ale zároveň chci poradit co dál. A také chci vědět jestli postup byl správný nebo ne. Předem děkuji za odpověď. Jsem z toho už nešťastný a bezradný.

Odpověď:
Dobrý den váš případ je opravdu poněkud raritní, neboť v České republice se téměř až na vzácné výjimky rezistentní kmeny kapavek na injekčně podávaný Ceftriaxon (což bude nejspíše ta Vámi uváděna antibiotická injekce) nevyskytují. Pokud by to byl Váš případ, tak se opravdu musí paní doktorka poradit s antibiotickým střediskem v nemocnice v Ostravě Porubě o dalším postupu léčby podle vytestované citlivosti na Váš kmen kapavky a nejspíše zvolí kombinaci injekce Ceftriaxonu a makrolidových antibiotik Azitromicinu. Ale nevinil bych paní doktorku ze špatné léčby, prostě máte smůlu na rezistentní kmen, navíc kapavka v krku opravdu může mít interakce s jinou bakterií, která “hnízdí” v krku a tím se špatně léčí. S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
Dobrý den, chci se zeptat jestli se jedna o vyrážku nějaké pohlavní nemoci? HIV, kapavka, syfylis?? mel sem v listopadu orální sex při kterém ale nedošlo k ejakulaci do pusy ..mám se něčeho Obávat? mam jít na testy? děkuji

Odpověď:
Dobrý den vážený pane, děkuji za přiložené foto, které ale vůbec nevypovídá o možné Vaší nákaze nějakou pohlavní chorobou. Jedná se o vyrážku, která nemá souvislost se sexem. Na druhou stranu, pokud jste měl v listopadu tj. před třemi měsíci orální sex, ať už aktivní či pasivní, ta by bylo velmi vhodné se dostavit do spádové venerologické ambulance si nechat provést vyšetření na kompletní venerologické testy.To znamená si nechat nabrat krev na protilátky proti syfilis, HIV a hepatitis C a dále nechat provést výtěr z močové trubice a z krku na kapavku a urogenitální chlamýdie. dostavte se na ambulanci nevymočen a zároveň si nečistěte zuby nesnídejte, nekuřte. do té doby nemějte nechráněný sex včetně orálního sexu. S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
Dobrý den pan doktore, nevím jestli tento odkaz stále funguje, ale pokud ano, rád bych vás požádal o radu, kterou samořejmě rád zaplatím. Před třemi měsíci, jsem měl pohlavní styk s mužem, samozřejmě jsem použil kondom, takže chráněný. Pak došlo na felaci, z jeho strany…on uspokojoval mě, již bez kondomu, a jsem vyvrcholil do jeho úst. Tento muž mě nyní kontaktoval s tím, že ho kontaktovala hygienicka stanice s tím, že má jít na testy na Syfilis. Ty se potvrdili a tak je v nemocnici a je mu podávám Penicilin. Tvrdil, mě že to netušil a že měl tzv. “bezpříznakový průběh” . Existuje něco takového nebo je to jen výmluva? Já na sobě nepozoruji od tohoto styku žádnou změnu ani příznak, mohl bych mít tedy taky bezpříznakový průběh? navím mu řekli v nemocnici, že je ve druhém stadiu nemoci, to znamená, že pokud by jsme měli styk s kondomem a při felaci neměl on v puse nějaký vřed či oděrku, že je šance na přenos minimální, nebo se pletu? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď:
Vážený mladý pane, určitě je velmi důležité, aby jste se co nejdříve dostavil na nejbližší venerologickou ambulanci a nechal si odebrat krev na protilátky proti syfilis i na HIV. Ty se tvoří do třech měsíců od rizika, takže u Vás je nyní nejlepší termín na vyšetření, ale absolutně bych s tím neotálel, ani neřešil , jestli o tom partner věděl či nevěděl a v kterém stadiu onemocnění byl v době styku s Vámi či zda měl oděrku v ústech či ne. To není důležité. Důležité pro Vás je, aby jste před vyšetřením 14dní neužíval žádné antibiotika, vzal si sebou na vyšetření ve sterilní zkumavce první proud ranní moči a pokud jste i Vy jemu prováděl orální aktivní sex, měl nevyčištěné zuby , nesnídal. Toto je k vyšetření a vyloučení kapavky a chlamýdií Na venerologii popravdě řekněte, co máte za problém, určitě Vám pomohou. S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
“Dobry den může to byt venerologicka nemoc před dvouma lety mi byly dělány testy na všechny choroby rok a vyter z krku z pochvy od sednuti na ostrej předmět plus orální styk. Nic nenašly od te doby spím z kondomem a dávám si pozor kde sedam ale stále mam strach z nemoci teploty nemám 35:06 max 36;08 krk me někdy bolí ale žádné změny na jazyků nemám jenom v zadu mam bílé pupinky velké a pod jazykem žluté cary nebolestive z polikanim nemám žádné problémy jenom me trapy výsev na tváří a bradě sem tam se mi udělá opar a vyrážka na ruce jinde jinak vyrážky nemám mam se testovat znovu nebo to je poplach. Posílám fotografie na posouzení, nebo to je akné?”

Odpověď:
Vážená mladá paní, děkuji za detailní fotografie, které však neodhalí nic jiného, než to , že Vás trápí opravdu akne, což by bylo vhodné řešit na klasické dermatovenerologii. Pokud jste měla provedeny testy na všechny pohlavní choroby rok po rizikovém orální styku, včetně výtěru z krku na chlamýdie a kapavku s negativním nálezem, tak se nemusíte obávat nákazy. Testovat se nemusíte, jen si posilujte imunitu konzumací vitamínových přípravků či preparátů s Hlívou ústřičnou. S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
Zdravím Vás, mám dlouhodobý problém se svěděním klitorisu asi 2mes. Vždy jen večer před spaním…. Nepoužívám intimní mýdla…mám stálého partnera. A na gynekologii mám stěr negativní…. Kůže kolem praská a svědí mně i pokožka ve vlasech …. Na obličeji mám ekzém …. Ted zlepšený po léčbě antibiotickou mastí…. Protopic…. Poraďte prosím jsem zoufalá

Odpověď:
Dobrý den milá paní, podle všeho se bude jednat o projev atopického ekzemu v této choulostivé lokalitě, kde je větší citlivost na podráždění než kdekoliv jinde a sliznice a kůže reaguje popraskáním a ekzematisací. Jistě by bylo vhodné dostavit se na spádovou venerologickou ambulanci, ne na gynekologickou ambulanci, k předepsání vhodné lokální terapie. V žádném případě nepoužívat intikní mýdla ani nechodit do bazénu, prát spodní prádlo bez aviváže jen v dětském pracím prášku . S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Otázka:
Dobrý den, bohužel jsem měl nechráněný orální sex s prostitutkou. Jaká je pravděpodobnost, že jsem se nakazil nějakou pohlavní nemocí? Je možné udělat testy např. na syfilis a HPV bez toho, abych měl nějaké příznaky? Děkuji za odpověď. Stydím se.

Odpověď:
Dobrý den vážený pane, pravděpodobnost nákazy při nechráněném orálním sexu se nedá procentuálně vyjádřit. Určitě je menší než při vagiálním sexu, ale zároveň bych možnost přenosu infekce nepodceňoval. Zajdětesi 14dní od rizikového sexu na spádovou venerologickou ambulanci a nechte si provést v první řadě vyšetření na kapavku a urogenitální chlamýdie. Tyto nemoci mají inkubační dobu právě 14dní, dále se na ambulanci domluvíte na termínu vyšetření na další pohlavně přenosné infekce (syfilis, hepatitis B a C, HIV). S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka

Comments

comments

bukan hanya sekali permainan yang dapat kamu mainkan dengan mudah semua dapat teratasi, dimana semua nya akan kamu menangkan dengan memainkan permainan yang disediakan oleh agen sbobet cukup melakukan perndaftaran deposit dan menangkan semua pertandingan yang telah disediakan oleh panitia

pemenang permainan tebak angka dalam sehari bisa mendapatkan ratusan juta hingga milyaran rupiah dimana para bandar togel mampu membayar anda untuk biaya semua kemanangan anda tanpa harus memotong sepeser rupiahpun untuk anda

jangan takut untuk memainkan semua permainan yang disediakan oleh para master pemainan judi bola online kamu cukup mengikuti arahan para master untuk memainkan dan bermain yang lebih baik lagi agar kamu memenangkan semua permainan yang ada saat ini

jujur saja semua permainan yang ada pada tahap nya akan memberikan anda kemenangan apa lagi saat menainkan togel wap cukup membuka hp sambil merenung anda dapat memainkan nya, tapi ingin jangan lupa istirahat ketika anda menebak anda permainan tersebut

Vyhledat