Restaurace Signature nabízí v srpnu bohaté menu plné ryb a sezónních surovin
Máte-li v plánu do konce prázdnin ještě cestu k moři nebo jinou dovolenou a vede-li vaše cesta kolem Brna, vytyčte si jako první cíl designovou restauraci Signature nacházející se u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna. V novém letním menu, které má tradičně na svědomí šéfkuchař Pavel Veltruský, najdete mimo jiné rozmanitou škálu ryb a steaků od Maso Klouda stařených suchým zráním, grilovaných na dřevěném uhlí.
V restauraci Signature ví, že rybí maso je dietní, obsahuje vitamin B12, který se stará o zdraví nervového systému, ale i dostatek železa, které je velmi důležité pro tvorbu serototinu, hormonu dobré nálady. Nadto obsahují i vitamin D, který pomáhá k pevným kostem. Šéfkuchař Pavel Veltruský doporučuje tresku s treskou a gazpacho sorbetem. Kombinace pošírované tresky, bramborového pyré a sušené tresky všechny mile překvapí. Dalším lehkým a velmi chuťově výrazným pokrmem je grilovaná štika s marinovanou zeleninou na řecký způsob.
„Menu měníme přibližně jednou za dva až tři měsíce podle sezónních surovin. To minulé se neslo ve znamení medvědího česneku, teď se soustředíme na ryby, houby nebo fíky,“ vysvětluje provozovatel restaurace Lumír Sendrei. Zdůrazňuje také, že vzhledem k lehkosti hlavních jídel se zákazník nemusí bát i předkrmů a doporučuje jejich stálici – tuňákové carpaccio s nicoise salátem a křepelčím vajíčkem.
Výběr z letního menu
- Grilovaný hovězí pupek, bramborové pyré, smrž, citrón, hrubozrnná hořčice, šalotka, pažitka 480 Kč
- Pošírovaný sumec v másle, fermentovaná jednozrnka, lišky, křen, potočnice
450 Kč - Grilované kachní foie gras, francouzský toust, ovoce, griotka 290 Kč
- Tuňákové carpaccio, nicoise salát s křepelčím vajíčkem 340 Kč
- Treska s treskou, gazpacho sorbet 450 Kč