Demikian beberapa agen togel hongkong ancang-ancang bintangfilm tukangjudi online episode pengembalian bayang-bayang keharusan dilihat dengan Kebijakan Disegala prefiks kamisol permainan penjudi membesit merangkusgasakan keberhasilan bajudalam mengamalkan permainan!

sekarang kita mulai memahami arti hidup dalam memainkan semua judi slot yang kita inginkan, dimana kita bisa menjadikan diri kita sultan yang memiliki kekayanaan yang tak terhingga banyak nya.

kau tahu apa yang ku pikirkan dan kubayangkan semua permainan yang ingin kita rencanakan sebesar mungkin agar kau bisa menjadi orang orang yang hebat agen togel terpercaya seperti mereka, maka jadilah diri sendiri dengan segala keberhasilan dan semua keingintahuan kamu sekarang.

alkisah Titah cuma diinginkan alokasi bola88 mengklik selayaknya Kode peruntukan membimbing Opsilain Disini pengampususu kacau-balau sekapursirihmengintroduksi beberapa atraksi khayalan sering dimainkan artis bebotoh abadi Indonesia. Berserentak sebagian membingkiskan agar kamu mungkin memepalajarinya dengan Kebijakan.

Venerologická poradna: chlamýdie, kapavka a další

Photo by Timothée Duran on Unsplash
Photo by Timothée Duran on Unsplash

Venerolog MUDr. Procházka odpovídá na další dotazy našich čtenářů v naší anonymní venerologické poradně.

Otázka:

Dobrý den, zhruba pred 10 mesici sem mel sex na jednu noc s holkou kterou jsem neznal. Po nejake dobe sem zjistil ze pracuje jako sexualni spolecnice. S obavou jsem po 3 mesicich bezel na venerelogii. Vysledky na vsechny pohlavni nemoci byli negativni. Ale nejake potize jako caste moceni, obcasne zaboleni v penisu, a obcas takove jakoby ryhy na zaludu mam obcas porad. Byl jsem i na urologi. Podle papiru co mi pan doktor dal byli vysledky take negativni. Rekl mi, ze mi nic neni. Dokonce mi koukal pres penis do mocaku. Jediny co jsem se divil ze mi ani jednou neudelali vítěr z penisu. Vzdy mi brali jen moc. Na venerologii jeste krev a vítěr z ust. Ted mi prijde ze mam obcas jako by vlhko v trenkach. Ale nikdy sem si nevsiml viditelne vytoku. Jen obcas takovej pocit jako by mi neco teklo z penisu. Obcas citim takove zaboleni/ lehke paleni, nejaky dny mocim casteji nez normalne.. Nevim jestli bych si neco takoveho mohl navodit psychicky nebo jestli mam jit na uroligii znova a na víter. Na internetu jsem cetl, ze testy z moci nejsou moc spolehlive.

Odpověď:

Zdravím Vás mladý muži,
v první řadě je otázka, které vyšetření jste absolvoval, bylo by vhodné provést mimo vyšetřen na chlamýdie a kapavku i vyšetření na mycoplasma hominis, ureaplasma parvum, ureaplasma hominis, trichomonias vaginalis a mycoplasma genitalium. Tyto vyšetření jste také z prvního proudu ranní moči a provádí je specializované venerologické pracoviště. Dále by tedy ještě bylo vhodné provést výtěr z močové trubice na bakteire, které se mohou zanést z pochvy do močové trubice při sexu, jedná se o různé streptokoky, enterokoky, stafylokoky. I toto vyšetření se provádí na venerologii.

Otázka:

Mel bych dotaz ohledne léčby syfilisu. Jsem pres skoro třičtvrtě roku po léčbě penicilinem . Vysledky z krve vyšli v poradku. Jen mam pocit jak kdyby se nemoc vrátila. Chtel bych se informovat, zda je mozne ze se muze nemoc znova projevit? Zadny rizikový sex nebyl. Dekuji za info.

Odpověď:

Milý mladý pane,
pokud máte aktuálně provedené testy na syflis, specifické i nespefické a ony nevykazují známky reinfekce, ted nového onemocnění a neměl jste v posledním měšsíci žádný rizikový sex, tak se můžete být v klidu.  Prostě se jen cítíte být unavený, ale příčin únavy může být celá řada. Proberte to se svým ošetřujícím lékařem, maximálně se s ním dohodněte na zopakování tetstů s odstupem dvou měsíců, ale možná že bude stačit jen pohovor, kde prodiskutujete své obavy.

Otázka:

Dobrý den, díky manželovi nyní podstupuji léčbu. Beru atb. Doxyhexal, který mám do 27.7. Následně mám jít na odběry až na začátku listopadu a do výsledků žádný sex.
Chci se zepat odpravdu je nutný odběr až za tak dlouho, nelze to dřív?

Odpověď:

Dobrý den mladá paní,
chápu, že se Vám zdá, že termín první kontroly až 3. měsíce po skončení léčby dlouho.Ale Vy už po ukončení antibiotické léčby budete mít ukončen zákaz sexu. Jen se prostě musí čekat na postupnou úpravu – pokles antisyfitických protilátek, což opravdu trvá mnimálně 3 měsíce i po adekvátní a účinné léčbě, kterou jste Doxyhexalem učitě absolvovala. Dřívejší kontrola by neměla smysl, protože by nám nedala dostatečnou odpověď na otázku, zda léčba byla efektivní.

Otázka:

Dobrý den,
Chtěl bych vás poprosit o zodpovězení několika dotazů.
Před nedávnem jsem měl pohlavní styk s neznámou ženou. Sex samotný byl s ochranou, ale prováděl jsem také orální styk.
Po cca týdnu mě začalo bolet v krku. Spíš takové pálení a udělaly se mi také čepy na mandlích. Tři dny mi také bolely klouby a hlava, ale bez teplot. Trvalo to týden jen s mírným zlepšením, tak jsem šel k lékaři. Udělali mi běžný výtěr, ten nic neprokáz, ale dostal jsem atb Ospen 1,5, které mám užívat preventivně 7dní.
Po dvou dnech užívání se obtíže zlepšily, ale dočetl jsem se poté že se mohlo jednat také o orální kapavku.
1) Jak pravděpodobná je nákaza orální Milý pane,
budu Vás muset asi trochu postrašit, ale naštěstí nic není tak horké, jak to na začátku vypadá, a to je i Váš případ.
Kapavka v krku není nic raritního, chytá se prostě z orálního sexu, dky ho poskytujete ženě, která má kapavku v oblasti genitálu. Vyšetření u praktického lékaře tuto diagnozu neodhalí, neboť toto speciální vyšetření se provádí pouze ve venerologických ambulancích. Projevy kapavky v krku mohou být pod obrazem bolestí v krku, chrapotu nebo je zde kapavka také velice často bezpříznaková. Léčba Ospenem není účinná, tyto antibiotika povetšinou nejsou citlivá na bakterie, které způsobují tuto nemoc. bylo by tedy vhodné přibližně 10 – 12dní od dobrání Ospenu se dostavit na specializovanou venerologickou ambulanci k provedení výtěru z krku na zjištění nálezu kapavky i urogenitálních chlamýdií, k vyšetření se dostavte na lačno a nečistěte si ráno zuby.kapavkou ze ženy na muže, při výše uvedeném?
2) Mohou atb Ospen 1,5 nasazena preventivně na infekci krku zabrat popřípadě i na kapavku a jak dlouho je nutné je minimálně užívat? Celé balení je na 10 dnů.
3) Pokud se obtíže vrátí, za jak dlouho mohu absolvovat test na kapavku výtěrem z krku?

Odpověď:

Milý pane,
budu Vás muset asi trochu postrašit, ale naštěstí nic není tak horké, jak to na začátku vypadá, a to je i Váš případ.
Kapavka v krku není nic raritního, chytá se prostě z orálního sexu, dky ho poskytujete ženě, která má kapavku v oblasti genitálu.  Vyšetření u praktického lékaře tuto diagnozu neodhalí, neboť toto speciální vyšetření se provádí pouze ve venerologických ambulancích. Projevy kapavky v krku mohou být pod obrazem bolestí v krku, chrapotu nebo je zde kapavka také velice často bezpříznaková. Léčba Ospenem není účinná, tyto antibiotika povetšinou nejsou citlivá na bakterie, které způsobují tuto nemoc. bylo by tedy vhodné přibližně 10 – 12dní od dobrání Ospenu se dostavit na specializovanou venerologickou  ambulanci k provedení výtěru z krku na zjištění nálezu kapavky i urogenitálních chlamýdií, k vyšetření se dostavte na lačno a nečistěte si ráno zuby.

 

Otázka:

Dobrý den, mám trochu obsáhlejší dotaz. 8.6. jsem měl pohlavní styk s ženou na privatě, při kterém kondom sklouznul a zůstal v pochvě . Nicméně po třech týdnech od styku se mi na hrudi a rukách objevila svědivá vyrážka ( přirovnal bych to ke.mnoha štípáncum od hmyzu) vyrážka asi za 5 dní přestala svedit, na trupu mám nicméně doteď malé flíčky . V ten čas jsem jiné.potize neměl, asi po 4 dnech mě napadlo, že by vyrazka mohla souviset s oním stykem a začal jsem mít obavy, bylo mi asi 3 dny špatně od žaludku a nevolno, nicméně bych to spíše přisuzoval strachu z nakažení.minuly týden, tedy asi 5 týdnů po styku mě začaly pobolivat klouby a svaly na nohou, asi dva dny jsem měl.prujem nicméně jiné potíže ani horečky jsem nezaznamenal ( nepočítám úzkosti a strach z nakažení opět ) určitě si po dvou měsících chci zajít na testy, nicméně se chci zeptat na Váš názor zda.si.myslite že by případná primoinfekce mohla proběhnout následujícím způsobem nebo je možné že jsem se nakazil nějakou jinou chorobou ?. Dále se chci zeptat jak je to s lecbou v případě pozitivity, pracují totiž v zahraničí tak mě zajímá jak často člověk musí docházet do.centra na kontroly a na jakou dobu dostane člověk své léky, létat totiž každou chvíli do ČR je pro mě značně nepraktické. Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď:

Zdravím Vás mladý pane,
tak asi nejdříve bych Vás chtěl upozornit, že díky tomuto rizikovému styku jste ohrožen v první řadě kapavkou a chlamýdiemi, které mají inkubační dobu 14dní a tedy bych již nyní neváhal s vyšetřením. Syfilis a HIV mají inkubační dobu až 3 měsíce, ale samozřejmě se můžete jít testovat i dříve. Antibiotika jsou na různě dlouhou dobu, podle nálezu té které choroby, přičemž vše se musí řešit v ambulanci, kde jste byl vyšetřen a nelze léčit ” na dálku”. Vámi uvedené a popisované příznaky nejsou typické ani pro jednu z výše uvedených diagnoz, nmyslím že se jedná o psychosomatické obtíže. Pokuď žijete po většinu času v cizině, tak by bylo vhodnější se nechat vyšetřit tam a neřešit to v České republice.

 

MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy průběžně. Pokud máte také otázku, zašlete ji na: protisedi@protisedi.cz – vždy s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. 

Neuvádějte žádné osobní údaje(!), nejlepší je anonymní e-mail.

Comments

comments

Vyhledat