Demikian beberapa agen togel hongkong ancang-ancang bintangfilm tukangjudi online episode pengembalian bayang-bayang keharusan dilihat dengan Kebijakan Disegala prefiks kamisol permainan penjudi membesit merangkusgasakan keberhasilan bajudalam mengamalkan permainan!

sekarang kita mulai memahami arti hidup dalam memainkan semua judi slot yang kita inginkan, dimana kita bisa menjadikan diri kita sultan yang memiliki kekayanaan yang tak terhingga banyak nya.

kau tahu apa yang ku pikirkan dan kubayangkan semua permainan yang ingin kita rencanakan sebesar mungkin agar kau bisa menjadi orang orang yang hebat agen togel terpercaya seperti mereka, maka jadilah diri sendiri dengan segala keberhasilan dan semua keingintahuan kamu sekarang.

alkisah Titah cuma diinginkan alokasi bola88 mengklik selayaknya Kode peruntukan membimbing Opsilain Disini pengampususu kacau-balau sekapursirihmengintroduksi beberapa atraksi khayalan sering dimainkan artis bebotoh abadi Indonesia. Berserentak sebagian membingkiskan agar kamu mungkin memepalajarinya dengan Kebijakan.

Venerologická poradna: syfilis

Photo by Ihor Malytskyi on Unsplash
Photo by Ihor Malytskyi on Unsplash

Venerolog MUDr. Procházka odpovídá na další dotazy našich čtenářů v naší anonymní venerologické poradně.

Otázka:

Dobry den pan doktor.. Mam otázku.. Som po prelieceny 1.5 mesiaca syfilis… Moje prve výsledky po liecbe sú… RPR negativ.. Tpha +++ipm slabo pozitiv ipg pozitiv.. Kontrola dalsia v auguste.. Uz ste pisali ze som neifekcny.. Čítal som niekde ze sa to môže vrátiť len tak.. Je to možné alebo je to hlúposť.. Čiže môžem fungovať normalne a chodiť na kontroly.. A esre by ma zaujimalo komu to mam nahlásiť myslím lekárov…zatial som rok bez pohlavneho styku.. Preto sa pýtam… Ďakujem za odpoveď…

Odpověď:

Dobrý den mladý pane,
ano jak už jsem vzpomínal, Vaše léčba byla adekvátní doporučení WHO a jste tedy po léčbě neinfekční, což Vám musí jinak sdělit Váš ošetřující venerolog. “Vrátit”se syfilis nemůže.-.jen se může aktivovovat v případě výrazně oslabené imunity nebo při současném nálezu jiné pohlavní choroby- hepatitis, HIV. No, nahlásit to nemusíte nikomu, to je na Vás jestli to sdělíte svému praktickému lékaři. A pohlavní styk můžete mít, jen si dávejte pozor na správný výběr sexuálního partnera. Prodělaná infekce syfilis nemá ochranou funkci, můžete se klidně opět nakazit při sexu s infekčním partnerem.

 

Otázka:

Dobrý den pane doktore.
Mám na Vás dva dotazy. Asi před týdnem se mi udělal u kořenu penisu vřed. Z počátku byl při pohmatu mírně bolestivý. Nyní na pohmat nebolí. Potřeboval bych vědět zda jde jen o zánět nebo vážnější pohlavní chorobu a zda je potřeba navštívit dermatovenerologickou ambulanci. Nemám zdání, zda se mi vřed vytvořil po zkracování chloupků zastřihovačem nebo po pohlavním styku. Preventivně jsem si udělal rychlotest VITAMIN STATION na syfilis s negativním výsledkem. Takže mám ještě dotaz, zda ve stadiu vředu u syfilisu je už dostatek protilátek pro rychlotesty, nebo se musí stanovit jen laboratorně. Děkuji.

Odpověď:

Dobrý denmladýpane,
z přiložené fotografie si nemyslím, že se jedná o syfilitickou ulceraci. Spíše to vypadá na uspanou mazovou žlázku, která se podráždila při holení chloupků. Ale je nto jen odhad, který stejně jako výsledek rychlotestu VITAMIN STATION nemusí být vůbec směrodatný. Takže je opravdu nutné, tím spíše pokud máte za sebou rizikový sex, aby jste se dostavil do spádové venerologické ambulance k provedení odběru krve na syfilitické protilátky. Před vyšetřením neberte, prosím, žádné antibiotika a ani nemějte žádný sex.

 

Otázka:

Dobrý den, mám dotaz, který mi vrtá hlavou a žádný specialista mi bohužel zatím nebyl schopen konkrétně odpovědět. Před cca 6 lety u mne byla náhodou zjištěna raná fáze syfilitidy. Byla jsem okamžitě po zjištění diagnózy léčena (3x injekce Pendeponu po týdnu), po cca měsíci od léčby jsem byla na kontrolních odběrech, které údajně vyšly v pořádku. Bohužel, kvůli špatně pochopeným instrukcím od venerologické kliniky, jsem na test tenkrát došla asi přímo do laboratoře a ne k doporučovanému specialistovi, který sídlil ve stejné budově. Pamatuji si, že to celé tenkrát bylo dost zmatečné a že se tam na mne nikdo moc netvářil, nicméně, krev na testy mi vzali. Když jsem si později volala kvůli výsledkům, bylo mi tedy sděleno, že je to v pořádku a již v budoucnu další kontrolní odběry podstupovat nemusím. Bylo mi to divné, protože na venerologické ambulanci se původně zmiňovali o kontrolách cca každý půl rok, ale neřešila jsem to a na další kontrolu už nikam během dalších let nešla. Nyní jsem těhotná, byla jsem tedy znovu testována v rámci běžných krevních testů během prvního trimestru, kdy testy dle mého gynekologa vyšly s nejasným výsledkem. Testy se následně opakovaly ve venerologické ambulanci, opět s nejasným výsledkem. Následně jsem tedy podstoupila zajišťovací léčbu v asi 3. měsíci těhotenství (opět 3x injekce po týdnu, tentokrát Retarpen). Po dalším odběru krve v ambulanci dopadly však výsledky testů opět s nejasným výsledkem. Nyní se blížím ke konci těhotenství,opět jsem tedy dostala další injekci Retarpenu (2. fáze zajištovací léčby v 7. měsíci). Má gynekoložka mi minulý týden dělala poslední krevní testy v rámci naší poslední společné těhotenské poradny a test opět vyšel neurčitě. Chci se tedy zeptat, co to pro mne znamená, zatím mi nebyla ani ona ani specialista na venerologii odpovědět. Je možné,že léky v mém případě nezabírají? Jak si mám stále se opakující se nejasné výsledky vyložit a jak nyní dále postupovat? Samozřejmě mám strach o miminko i o sebe. Je možné, že výsledky vychází neustále jako nejasné právě kvůli těhotenství?

Odpověď:

Dobrý den mladá paní,
jestli můžu, tak vlasně nastávající maminko,
tímto oslovením Vám chci dodat sebedůveru a víru, že jste zdravá a že miminko v pořádku donosíte. Budu sice Vám odpovídat trošku obecně, protože nemám k dispozici Vaše konkrétní výsledky, ale přesto myslím, že se nemusíte ničeho obávat. Léčba Pendeponem 3x po týdnu je naprosto v pořádku. Jen bylo asi malou chybou, že jste se po skončení léčby nedostavila do spádové venerologické ambulance, kterou si jinak i nyní musíte najít. Do této spádové venerologické ambulance musíte vzít s sebou propuštěcí zprávu z hospitalisace a v této specializované ambulanci se o Vás budou doživotně starat. Konkrétně to znamená, že budete pravidelně docházet na kotrolní testy v intervalu přibližně nejdříve po půl roce a dále povětšinou po dvou letech. Tyto testy slouží k monitoraci takzvaných pamětových protilátek, které ani po správně provedené léčbě nevymizejí a ukazují na prodělanou infekci. Zároveń se kontrolují nespecifické propilátky a protilátky takzvané akutní fáze, které by již měli vymizet nebo jsou ukazatelem nové infekce nebo se mění vlivem hormonálních změn právě v graviditě. Správnou interpretaci výsledků vetšinou “umějí” jen venerologové, proto možná to tvrzení od Vaší gynekoložky. Jinak v každém těhotenství musí budoucí maminika podstoupit takzvanou zajišťovací terapii, kterou jste měla správně naordinovanou a provedenou (Retarpen injekce opakovaně). Je to z důvodu omezení pasivního přenosu pamětových protilátek placentou do krve miminka. I tak po porodu budete muset docházet s miminkem na náběry krve do dětské poradny až do období jednoho roku dítěte. Ale nebojte se, jedná se pouze o prevenitivní náběry. V každém případě by bylo dobré se co nejdříve dostavit i s těhotenskou průkazkou a již zmiňovanou propouštěcí zprávou k doporučovanému specialistovi venerologovi, aby si Vás zaregistroval.
Snad jsme vás nezahltil tím velkým množstvím informací a držím palce s miminkem.

 

MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy průběžně. Otázky zasílejte na: protisedi@protisedi.cz – vždy s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. 

Neuvádějte žádné osobní údaje(!), nejlepší je anonymní e-mail.

Comments

comments

Vyhledat