Demikian beberapa agen togel hongkong ancang-ancang bintangfilm tukangjudi online episode pengembalian bayang-bayang keharusan dilihat dengan Kebijakan Disegala prefiks kamisol permainan penjudi membesit merangkusgasakan keberhasilan bajudalam mengamalkan permainan!

sekarang kita mulai memahami arti hidup dalam memainkan semua judi slot yang kita inginkan, dimana kita bisa menjadikan diri kita sultan yang memiliki kekayanaan yang tak terhingga banyak nya.

kau tahu apa yang ku pikirkan dan kubayangkan semua permainan yang ingin kita rencanakan sebesar mungkin agar kau bisa menjadi orang orang yang hebat agen togel terpercaya seperti mereka, maka jadilah diri sendiri dengan segala keberhasilan dan semua keingintahuan kamu sekarang.

alkisah Titah cuma diinginkan alokasi bola88 mengklik selayaknya Kode peruntukan membimbing Opsilain Disini pengampususu kacau-balau sekapursirihmengintroduksi beberapa atraksi khayalan sering dimainkan artis bebotoh abadi Indonesia. Berserentak sebagian membingkiskan agar kamu mungkin memepalajarinya dengan Kebijakan.

Zážitková dovolená na Valašsku: Naučte se péct tradiční frgály!

www.lanterna.cz
www.lanterna.cz

Malebný kraj pod Beskydy je jako stvořený pro dovolenou naplněnou zážitky a poznáváním. Kromě jedinečné lidové architektury a nádherné přírody stojí za prozkoumání i zdejší gastronomie. K vyhlášeným pochoutkám patří tradiční frgály, které se můžete naučit připravovat od valašských cukrářek v rámci Kurzů pečení frgálů. 

Není nad to umět si doma upéct pravý valašský frgál – rázem je postaráno o originální pohoštění pro rodinnou oslavu nebo pro návštěvu. Tradiční recepturu a osvědčené tipy, jak postupovat, aby byl výsledek co nejchutnější, se nejlépe naučíte od místních cukrářek na Kurzech pečení frgálů, které se konají během léta 2x týdně ve Velkých Karlovicích. A v čem spočívá tajemství tohoto jedinečného „pecáku“ – jak se dříve frgálu také přezdívalo?

„Základem jsou především kvalitní suroviny. Pokud jde o tuk, naše prababičky používaly kachní sádlo, ale dobře ho nahradí i klasické máslo nebo Hera. Stejně tak doporučuji použít hladkou mouku speciálku, kvalitní čerstvé mléko, a máte-li tu možnost, tak i domácí vajíčka. Důležité také je nechat suroviny před pečením „zahřát“ na pokojovou teplotu, aby se s nimi dobře pracovalo, lépe se pak spojí dohromady,“ radí cukrářka Petra Stoklasová z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, která frgály peče od svých 15 let a tomuto řemeslu se naučila od svých prarodičů. V hlavní turistické sezoně jich prý s kolegyněmi napečou i 100 denně!

A protože nejen hostům hotelu Lanterna, kde se frgály podávají i k snídani nebo jako dezert v restauraci, ale i dalším návštěvníkům Resortu Valachy tradiční valašské koláče chutnaly, a ptali se, jak se připravují, začali tady před šesti lety pořádat Kurzy pečení frgálů. Od té doby už Kurzy absolvovaly stovky zájemců a zájem o ně rok od roku stoupá.

„Kurzy pořádáme pravidelně v létě v hotelu Galik. Během necelých tří hodin se jejich účastníci dozví vše důležité a zajímavé o tomto typickém valašském koláči a naučí se ho péct. Je to zábavné a všichni si na závěr kromě vlastnoručně vyrobeného frgálu odnesou domů i certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského,“ říká Martina Žáčková z Resortu Valachy s tím, že letošní letní Kurzy pečení frgálů probíhají v červenci a srpnu 2x týdně, vždy v úterý a sobotu, od 10 do 13 hodin. Hosté, kteří si rezervují týdenní pobyt, mají kurz dokonce již v ceně.

 

Zjistili jsme…

  1. První dochované zmínky o frgálech pocházejí z roku 1826.
  2. Od roku 2013 je „valašský frgál“ produkt s chráněným zeměpisným označením EU. Jedná se o koláče vyrobené na vymezeném území Valašska, které mají v průměru cca 30 cm, váží 600 gramů a mají tzv. jednodruhovou náplň.
  3. Dříve se frgály plnily hlavně zelím, řepou nebo mrkví. Dnes patří k nejoblíbenějším náplním hrušková povidla, tvaroh, mák, povidla, borůvky a ořechy, ale použít můžete téměř jakékoli ovoce.

 

Více na www.lanterna.cz

Comments

comments

Vyhledat