Zmrzlinové hody v Praze: kde najdete tu nejlahodnější nabídku?

(ilustrační foto) Photo by Francesco Paggiaro from Pexels
(ilustrační foto) Photo by Francesco Paggiaro from Pexels

K létu zmrzlina prostě patří. A nejen k němu, dopřát si ji můžete během celého roku. Přinese nejen příjemné osvěžení, ale doslova až gurmánský zážitek. Podmínkou je však pídit se po těch pravých zmrzlinárnách, kde vám naservírují poctivou recepturu bez přidaných chemických a jiných umělých nesmyslů. Zde máte šest tipů pro inspiraci, ale určitě nám pošlete svoje podniky, kam si chodíte osladit život. 

Foto Puro Gelato

Puro Gelato

Už ve čtyřech pobočkách po Praze si můžete vychutnat lahodné gelato připravované z čerstvého farmářského mléka dováženého přímo z farmy. Všechny základy jsou bezlepkové, neobsahují žádné konzervanty ani jiné umělé přísady. V nabídce je rozmanitá škála příchutí od klasik jako jahoda, mango, slaný karamel, až po netradiční kousky typu mák, jasmín s bílou čokoládou nebo bazalka. 

Výtoň (Na Hrobci 410/1), Kaprova (Kaprova 11), Vinohrady (Rybalkova 29), Slovanský dům (Na Příkopě 22). Nově si můžete koupit 4 vybrané příchutě i přes košík.cz.

Otvírací doba: každá pobočka jinak, Výtoň a Kaprova v závislosti na letní a zimní sezóně

www.purogelato.cz 

Rolls Bros

Zmrzlina se show. Rolls Bros se zaměřují na netradiční rolovanou zmrzlinu, kterou připraví na chladící desce přímo před vámi. Sami si sestavíte kombinaci surovin, na kterou máte zrovna chuť. Základ je z čerstvé smetany, zdravého jogurtu nebo exotického kokosu, který se roluje spolu s ovocem a dalšími ingrediencemi. 

Pasáž u Stýblů: 11:00-19:30

Manifesto Market: 11:00-22:00

www.rollsbros.cz

 

foto: Angelato

Angelato

Proslulé jméno na zmrzlinovém poli. Angelato je zmrzlinová rodinná manufaktura, která denně vyrábí řemeslným způsobem poctivou zmrzlinu v jedinečné nekompromisní kvalitě a bez umělých přísad. Vždy gluten-free a vegan-friendly. Budete zde potěšeni tradiční i neotřelou nabídkou ze spousty zajímavých přísad. Nesmí samozřejmě chybět poctivá čokoláda, vanilka, oříšek, pistácie a další klasiky, nicméně, kdo rád experimentuje, určitě uvítá jedinečné chutě jako parmazánová, dýňová, rýžová, kopřivová, rebarborová nebo olivová. 

Rytířská 27 a Újezd 24: 11:00 – 22:00 (květen až září, následně se otevírací doba každý měsíc o hodinu zkracuje)

Bělohorská 50: 11:00-20:00

http://angelato.cz/

foto: Angelato

Zmrzlinář

Kvalitní zmrzlina vyráběná podle prvorepublikových receptů, ale s velmi kreativním přístupem. Stálá nabídka pokrývá 4 základní a nejoblíbenější varianty – čokoládu, vanilku, jahodu a pistácii, dalších 12 druhů se pravidelně obměňuje, takže o překvapení máte postaráno. Polovinu nabídky tvoří sorbety vhodné jak pro vegany, tak pro všechny s intolerancí na laktózu či lepek.

Slezská 15: 13:00–19:00

www.zmrzlinar.cz 

foto Creme de la Creme

Crème de la Crème

Italská zmrzlina s kvalitní, čistou a vytříbenou chutí. Však se ji učili vyrábět od nejlepších mistrů přímo v Itálii. Ručně za pomoci tradičních italských řemeslných zmrzlinových výrobníků původním způsobem, kde každá zmrzlina má svůj originální recept sestavený zmrzlinářem Honzou Hochsteigerem. Zmrzlina je bezlepková a v opět nepřeberné škále variant. 

Gelato café (Husova 12): 10:00-23:00

Zmrzlinový salon (Národní 23): 10:00-23:00

Zmrzlinová vzorkovna (Průběžná 58): 11:00-21:00

www.cremecreme.cz 

foto Creme de la Creme

Zmrzlina Jan Černoušek

Řemeslná zmrzlina z luxusních surovin, která potěší tělo i duši. Dostanete tu ovocné, mléčné a jogurtové varianty a nad některými příchutěmi budete opravdu žasnout. Masajská káva? Farmářský sýr s meruňkou? Yuzu sorbet? Můžete se spolehnout na kvalitní složení, jejichž základem je skutečně ovoce, čerstvé mléko a čerstvý bílý nebo řecký jogurt.

Božanovská 2098: 11:00-19:00

www.facebook.com/zmrzlinajancernousek

foto www.jancernousek.cz

Comments

comments

Vyhledat