Para Plavci chtějí do vody bez bariér

foto Para Plavci
foto Para Plavci

„Co nám přijde jako běžný pohyb, je pro para plavce skoro Odyssea,“ připomíná projekt Para Plavci. „Zkuste se dostat z vozíku do bazénu a z bazénu na vozík. A co teprve z vozíku na bednu pro vítěze. Naším cílem je odstranit para plavcům z cesty bariéry.“

Projekt, který právě běží na Hithitu, chce podpořit jak závodní para plavce, tak těm ostatním odstranit z cesty co nejvíc bariér. Zeptali jsme se organizátorů, jak na to jdou.

„Program a činnost děláme my, iniciátoři, hybatelé a udržovatelé projektu, protože byl vytvořen na hodnotách, se kterými jsme schopni se identifikovat.

Pokud člověk vezme nějakou činnost za svou, vidí každodenně její smysl a výsledky, vidí radost a posuny, které to přináší, je to příspěvek k tomu, aby více lidí bylo schopno vidět svět jako dobré místo a náš život jako skvělou příležitost.

Plavci to dělají, protože v našem programu mohou zcela autenticky říct „zde jsem člověkem“. Ačkoliv se o spoustě věcí mluví a probíhá spousta sluníčkových a zářících programů, tak prachobyčejné vnímání lidství s otevřeným srdcem bez ostychu, bez přebytečného výdeje energie, který pak musím někde zoufale doplňovat nebo zapíjet, je vzácné zboží.

Na a na HITHITu to děláme, protože jsme si řekli, že o sobě dáme více vědět, při té příležitosti vybereme nějakou korunu na kvalitnější přípravu plavců na paralympiádu, než bychom si mohli dovolit ze stávajících zdrojů, vybavíme lépe bazén pro ty, kteří paralympijské ambice nemají a mít nebudou.

Jsou to prozaické důvody, ale napsat dobrou prózu je kumšt, chce to vznešené ideje a poctivý sitzfleisch,“ řekl nám Jan Nevrkla, ředitel organizace KONTAKT bB – Plavecká akademie bez bariér z.ú.

 

Nám se tohle moc líbí, držíme palce a sdílíme!

https://www.hithit.com/cs/project/5543/para-plavci-bez-barier

 

Comments

comments

Vyhledat