Trailer: Beautiful Boy

Steve Carell, Maura Tierney, Timothée Chalamet, Oakley Bull, and Christian Convery star in BEAUTIFUL BOY - foto Aerofilms
Steve Carell, Maura Tierney, Timothée Chalamet, Oakley Bull, and Christian Convery star in BEAUTIFUL BOY - foto Aerofilms

3. ledna 2019 vstupuje do českých kin hraný snímek Beautiful Boy, jenž byl natočen belgickým režisérem Felixem Van Groeningenem na motivy literárních bestsellerů otce a syna Davida a Nica Sheefových. Ti ve svých autobiografických knihách pojednávají o jejich vzájemné lásce, jíž naruší Nicova těžká drogová závislost – se kterou vzniká i začarovaný kruh jeho neustálých odvykaček a recidiv v čím dál tím větším měřítku.

„V knihách Davida a Nica jsem zjistil, že moje rodina a já jsme o chování závislých měli určité předsudky. Neuvědomovali jsme si, jak se k ní dá přistupovat, jak bychom mohli pomoci. Jejich příběh nás inspiroval k natočení filmu a doufáme, že alespoň trochu pomůže představit věc z pohledu toho množství lidí, kteří se závislostí bojují. Snad jednoduchým, upřímným a syrovým způsobem dokáže ukázat složitost této choroby. Doufám, že tento film pomůže lidem prožít a pochopit různé úhly pohledu a možná otevře jejich srdce a mysl, jako se to stalo, když jsem se s příběhem Sheffových seznámil já,” řekl k filmu Beautiful Boy sám režisér.

V hlavních rolích dramaticko-životopisného snímku se objeví ostřílený komediální herec známý ze seriálu Kancl – Steve Carell. A nadějný mladík Timothée Chalamet, který je širší veřejnosti znám především díky oscarové romanci Dej mi své jméno, kde ztvárnil hlavní roli Elia.

Dokáže americký film Beautiful Boy navázat na kultovní kinematografické počiny s tematikou adolescentních feťáků – jako jsou třeba My děti ze stanice ZOO nebo Trainspotting?

Comments

comments

Vyhledat