Film Punk je hned! slovenského režiséra Jura Šlauka vstupuje do kin, máme trailer

promo foto k filmu
promo foto k filmu

 

 

 

V pondělí 17. června vstupuje do kin film debutujícího režiséra Jura Šlauka. Hlavní hrdina Kwičko žije nezávislý život s partnerkou a malým synem. Fetuje a peníze na drogy shání všelijak. Pokud nejsou, ukradne je partnerce. Když jim sociální pracovnice hrozí odnětím syna z péče, začne Kwičko energicky situaci řešit. Juro Šlauka o svém filmu říká: “Náš film vypráví o tom, že když člověk padne na hubu, musí v první řadě udělat jedinou věc – musí vstát”.

 

Juro Šlauka vystudoval na VŠMU scénáristiku a dramaturgii. Zprvu byl film školním projektem, než do projektu vstoupil producent Ivan Ostrochovský se společností Punkchart films. I tak ale jeho realizace trvala osm let. Režisér se rozhodl zpracovat téma lidí na okraji společnosti, ale jak sám o svém filmu říká, hlavní hrdina Kwičko je třicátník, “který zůstat někde ve svých pubertálních letech a není ochotný přijmout jakoukoli zodpovědnost”. Autentické prostředí filmu, které má režisér odpozorované, podpořilo rozhodnutí spolupracovat s neherci. Juro Šlauka nechtěl vyprávět film o specifickém prostředí, ale chtěl do něj diváka vtáhnout.

 

Film vznikl ve slovensko-české koprodukci, za Českou republiku se do projektu zapojila společnost i/o post a producent Jordi Niubó. Punk je hned! na Slovensku zahájil letošní Febiofest a v rámci distribuce přilákal do kin řadu diváků. Slovenští filmoví novináři o něm hovoří jako o slovenské podobě Transpottingu.  Punk je hned! byl uveden na konci března také na Febiofestu v Praze. Do distribuce vstupuje jako jeden z filmů projektu Cyklus Citron, který do českých kin přináší nezávislé filmy nastupující generace tvůrců.

 

Režie a scénář: Juro Šlauka

Střih: Michal Reich, Matej Beneš

Kamera: Ivo Miko

Zvuk: Michal Džadoň

Hudba: David Kollar

Vedoucí výroby: Diana Bobčíková
Producenti: Ivan Ostrochovský – PUNKCHART films, Jordi Niobó – i/o post

Hrají: Pavol Kovačovský, Juraj Gerža, Mário Fríbert, František Škopík, Patrícia Schürrerová, Ľudmila Marošová, Marián Rác a další

 

Země: Slovensko, Česko / Rok výroby: 2019 / Přístupnost: 18+ / Jazyk: slovenština / Délka: 70 minut / žánr: drama

 

SYNOPSE:

Film, inspirovaný detailně odpozorovaným životem pankáčů přebývajících na periférii, vypráví příběh třiatřicetiletého drogově závislého Kwička, který žije v rozpadajícím se podnájmu se svojí družkou a dvouletým synem. Jeho idylický svět jednoho dne ostře narazí na stranu všeobecně platných pravidel. Svým impulzivním chováním, které nepočítá s důsledky, svůj život postupně mění na volný pád.

 

 

Comments

comments

Vyhledat