Kam na Sicílii (II.): Licata

Licata, foto jk
Licata, foto jk

Máme pro vás volnou sérii stručných, aktuálních a rychlých cestovních tipů na některá skvělá místa na Sicílii. Tahle destinace je mezi Čechy stále populárnější a rozhodně má co nabídnout. Pojďme se podívat na…

město Licata

Proč tam: Poměrně méně známé městečko poblíž většího Agrigenta bývalo velmi významné. Přes jeho přístav putovala síra, která se tu těžila ve velkém, a už v dávných dobách tu sídlily vyspělé civilizace. Teď nabízí krásné připomínky dávné historie v podobě kouzelně omšelých budov i (relativní) klid.

Kdy tam: Na jaře, kdy pokvetou ibišky, ale kostely a další stavby vás nadchnou i kdykoli jindy.

Kudy tam: Do města Agrigento a potom buď cca hodinu busem, nebo autem. Lístek koupíte na autobusovém nádraží v budce polepené jízdními řády do celé Itálie.

Co tam: Na tak malé město je tu nečekané množství kostelů a klášterů a kromě jiného i dvě malá, avšak zásadní muzea (kam je navíc vstup zdarma). To námořní potěší milovníky vojenské historie i staré techniky, na nádvoří uvídíte několik skvostných lodních kotev. To archeologické vás udiví tím, jak moderně vypadal takový šlechtický dům a jak kouzelné věci se v těchhle krajích vykopaly.

Tip: U města jsou hezké pláže, pokud se tam v horku nechcete trmácet, aspoň navštivte marinu, která je hned u starého města, a obdivujte moderní i staré lodě.

 

Licata – marina, foto jk

 

Comments

comments

Vyhledat