Fajn letní jídlo? Vyzkoušejte lososový poke bowl 

Foto: archiv Jan Paukert Bistro
Foto: archiv Jan Paukert Bistro

 

 

Poke bowl jsou sympatické misky naplněné různou zeleninou, rýží, syrovými či marinovanými rybami, bylinkami, ovocem či dalšími zdravými surovinami. Tohle pestrobarevné havajské jídlo v současnosti představuje žhavý gastrotrend po celém světě. Jinak tomu není ani v Česku, kde obzvláště v horkých letních dnech stále roste jeho popularita. Nově si na něm tak můžete pochutnat i v polyfunkčním podniku Jan Paukert Bistro v pražském Karlíně.

 

Tady se podává každý všední den od 11:00 do 17:00 hodin v rámci denní nabídky, kterou sestavil italský šéfkuchař Gianfranco Coizza. Ten vsadil na poke bowl s marinovaným lososem, černou rýží, jahodami a spoustou čerstvé zeleniny a bylinek. „V poke bowl chci hostům dopřát absolutní harmonii chutí. Vše k sobě skvěle pasuje a výsledek podle mě stojí za to. Myslím, že poke bowl je v horkých letních dnech tou pravou volbou,“ říká s úsměvem kuchař Gianfranco Coizza.

 

Nápadité menu kromě losového poke bowl nabízí také polévky, saláty a teplé hlavní chody. Z bohaté nabídky si vyberou jak milovníci masa, tak i ti, kteří dávají přednost spíše vegetariánským variantám pokrmů. Na výběr je anglická specialita fish and chips, vídeňský telecí řízek, grilovaný flank steak, tagliatelle alla Bolognese, salát ceasar či salát s hruškou.

 

Pro všechna zdejší jídla je charakteristické to, že se připravují výhradně ze surovin od kvalitních a prověřených dodavatelů. „Pracujeme neustále na vylepšeních. Brzy chceme přidat ještě maso z volného chovu, sušené maso i barbeque v Komodo grilovacím stylu. Rozšíříme také nabídku vína, drinků, tapas a typických fingerfood pokrmů,“ vzkazuje šéfkuchař Gianfranco Coizza.

 

A co je v nabídce večer?

Neméně zajímavé je pak speciální večerní menu. Nabídka předkrmů zahrnuje telecí tatarák, krevety, caprese a výběr uzenin. Hlavních chodů je v menu hned deset. Milovníci masa si mohou pochutnat na kachním prsu s třešněmi, tuňákovém tataki, raviolech s mořskými plody či dobrotách z grilu. Dále menu skýtá i bezmasé pokrmy z italské kuchyně: spaghetti aglio olio e peperoncino s konfitovanými cherry rajčaty, těstoviny Fregula s pyré z pečených paprik a sicilskou caponátu se sýrem Burrata. Nechybí ani sladká tečka v podobě čtyř dezertů. 

 

Jan Paukert Bistro najdete na adrese Rohanské nábřeží 671/15. Otevřeno je vždy od pondělí do pátku od 7:30 do 21:30 hodin. 

 

Comments

comments

Vyhledat