Unico Osteria e Caffe: Skvělé jídlo za Prahou (které se vyrovná pražskému topu)

foto jk
foto jk

Horoměřice. Místo, které prý proslulo – ještě před revolucí – svou masnou. I dnes tam je k nalezení bufet s plíčky, ale, ALE, především jeden skvělý podnik, kde dostanete špičkové jídlo na nejvyšší úrovni.

Osteria Unico přitom nejdřív nepůsobí nijak neobyčejně, a to nejen zvenčí, ale i poté, co vejdete: je to běžně vypadající restaurace, ve které vyste mohli dostat docela obyčejné jídlo a víno, jenže… jenže vy tu dostanete naprostý top. Šéfkuchař Davide Lagomarsino vařil po celém světě, a to i pro celebrity: jsou mezi nimi Nicole Kidman, Russell Crowe, Keanu Reeves, Robert De Niro, ale i Michail Gorbačov. Pracoval v Austrálii, ale nakonec se svojí českou manželkou zakotvil v Praze – vaříval v Aroi a nyní působí tady v Horoměřicích, a v nenápadném podničku s vervou, náležitou vážností i zápalem vaří výborná jídla (více o něm třeba v článku na Ihned).

Z aktuálního podzimního menu rozhodně doporučujeme domácí tortellini plnené lanýži a sýrem Robiola a sous vide telecí líčka s bramborovou kaší obohacenou také lanýžem. Skvostná byla ryba se salátem, který díky jemnému a přitom výraznému dochucení udělal ze zdánlivě běžného jídla skvělý zážitek.

Je jasné, že se tu pracuje s čerstvými, špičkovými surovinami, ale tohle je už ten level, kdy do hry vstupuje talent a tisíce hodin strávených v kuchyni a z jídel postavených na pár základních surovinách je cosi o třídu výš, co vám prozáří celý den. Super.

 

Unico Osteria e Caffe

Velvarská 411, Horoměřice

https://www.facebook.com/UnicoOsteria

Comments

comments

Vyhledat