Hydratační krém i v zimě?

Klaudia Nawaisehová, foto essenté
Klaudia Nawaisehová, foto essenté

Možná i k vašim uším dolehly katastrofické scénáře, líčící následky poškození pleti, na kterou někdo nezodpovědný nanesl v zimě hydratační krém. Je to nesmysl, vzkazuje Klaudia Nawaisehová, kosmetička a školitelka české kosmetické značky Essenté, která je zároveň inženýrkou chemie. I při teplotách těsně nad nulou je naopak žádoucí dodávat pleti potřebnou vlhkost.

„V zimním období pleť potřebuje ochranu, výživu a hydrataci. Proto se nebojte hydratačních krémů a zapomeňte na pověru, že způsobují zamrznutí vody v kůži a její následné praskání. Vaše kůže stále vyzařuje teplo, takže i při teplotě těsně nad nulou nemůže voda na pleti zamrznout,“ říká Klaudia Nawaisehová, kosmetička a školitelka české kosmetické značky Essenté. Je prý chybou, pokud si myslíme, že dodávat vlhkost potřebuje pouze suchá pleť. Hydratace je nutná u všech typů pleti – suché, smíšené i mastné. Pokud se však chystáme do velmi mrazivého a větrného počasí, je lepší vybrat krém, který bude mastnější.

Ideální kosmetika do města
„V případě, že je vaše pokožka křehká a náchylná k praskání, je vhodné zvolit krémy obohacené o léčivé složky, jako jsou D panthenol, esenciální oleje, vitamíny a minerály. Vitamín E a látka Defensil plus, kterou obsahuje například Essenté Výživný hydratační krém.“

Comments

comments

Vyhledat