MuzeuM Market 2019 nabídne vstup do muzea zdarma

Muzeum hlavního města Prahy letos pořádá již sedmý ročník předvánočního setkání MuzeuM Market.

Návštěvníky čeká bohatý program pro všechny věkové kategorie. Dětské výtvarné a rukodělné dílny, divadlo, pěvecká vystoupení, ukázky řemesel a samozřejmě nebudou chybět prodejní stánky a občerstvení. Součástí MuzeuM Marketu bude i charitativní Bazar pro Maxov, jehož výtěžek bude věnován domovu pro osoby se zdravotním postižením v Horním Maxově. Po celý den bude pro návštěvníky vstup do hlavní budovy muzea na Florenci zdarma.

V rámci prodeje rukodělných výrobků budou tentokrát zastoupena řemesla jako drobná sklářská výroba, keramika, řezbářství, perníkářství… Nebude chybět nabídka přírodní kosmetiky spojená s permakulturní poradnou nebo šperků a ozdob – například drátěných, háčkovaných nebo kožených.

O doprovodný program se postará divadelní soubor Karrosa, který se představí s vystoupením „Cestou do Betléma“ ve 14.00 hod., divadlo Ka2 s loutkovým představením „O medvědovi, který nebyl“ – ta budou probíhat opakovaně během dopoledne od 10.00 do 11.30. V 16.00 a v 17.30 pak vystoupí pěvecký sbor Gymnázia Na Vítězné pláni, který zazpívá koledy a další písně.

Po celý den budou probíhat dětské dílny, v rámci kterých si děti budou vyrábět vlastní vánoční ozdoby. Pro všechny zájemce bude připravené též zdobení perníčků.

V rámci drobného občerstvení se návštěvníci mohou těšit mimo jiné na zdravou cukrárnu, domácí sirupy a medy nebo kavárnu s vlastní pražírnou výběrové kávy. Více o akci zde.

Comments

comments

Vyhledat