Celovečerní dokument V síti jde do kin ve dvou verzích

Verze V síti: Za školou pro diváky od 12 let je doplněna komentáři a radami hlavních protagonistek
Verze V síti: Za školou pro diváky od 12 let je doplněna komentáři a radami hlavních protagonistek

Tvůrci filmu V síti uvedou 27. února do kin hned dvě verze očekávaného dokumentu. Tým v čele s režiséry Barborou Chalupovou a Vítem Klusákem se tak rozhodl hlavně proto, aby film mohli vidět ti, o kterých pojednává – dvanáctileté děti.

V kinech tak budou k vidění: V síti – přístupné od 15 let (100 min.) & V síti: Za školou – přístupné od 12 let (63 min.)

 

Předprodej vstupenek na obě verze filmu postupně spouštějí kina po celé České republice, včetně sítí multikin: V síti – předprodejV síti: Za školou – předprodej

 

Tvůrci se pro dvě verze rozhodli po důkladné konzultaci s odborníky, koproducenty a distributorem. „Považujeme za důležité, aby film mohly vidět školní děti, kterých se týká především. Proto jsme připravili verzi V síti: Za školou, která bude přístupná od 12 let a kina ji budou uvádět spíše v odpoledních časech. Jde o výběr dramatických scén z velkého filmu, které jsou doplněné o vstupy našich hereček. Tereza, Sabina a Anežka v nich mladším divákům radí, co v takových vypjatých situacích dělat a na koho se obrátit,” vysvětluje režisér Vít Klusák.

Pod dohledem odborníků i samotných dětí

Všechny vstupy byly konzultovány s hlavním odborným poradcem filmu doc. Kamilem Kopeckým z Univerzity Palackého v Olomouci. Verze V síti: Za školou je zároveň páteří osvětové kampaně, kterou tvůrci připravují. Všechny školy si mohou projekci této verze pro žáky od druhého stupně ZŠ objednat u svého nejbližšího kinaře. Režiséři, herečky a experti jsou připraveni od premiéry až do konce školního roku jezdit s filmem po celé České republice. „Máme za sebou už několik předpremiér a projekcí pro učitele, ale ta pro děti z jedné základky patřila mezi ty vůbec nejlepší díky tomu, jak zajímavými otázkami nás zahrnuly,” říká herečka Anežka Pithartová.

Přístupnost u standardní celovečerní verze V síti se po dohodě s psychology a odborníky posunula na 15 let. „Často teď slýcháme, že se někdo nezvládne podívat ani na ukázku, natož na celý film. Bude to nejspíš tím, že většina diváků netuší, že i takový film jako je V síti, může být dojemný nebo dokonce vtipný,” uzavírá režisér Vít Klusák.

I plná stominutová verze bude hned od premiéry k dispozici nejen běžně v kinech, ale také pro školní projekce, samozřejmě pro studenty adekvátního věku.

 

Comments

comments

Vyhledat