Tak co doma? Anketa (XII.)

Je tu finále. Opatření v souvislosti s koronavirem se pomalu rozvolňují a my tu máme posledního respondenta ankety, tentokrát z pivovaru. Pro mnoho Čechů je pivo ostatně tématem navýsost aktuálním.

Jaroslav Košťák, vrchní sládek v Pivovaru Národní 

foto archiv J.Košťáka

Co děláte doma, když nemůžete být venku?

Dělat sládka v malém pivovaru je odpovědná a fyzicky náročná práce, proto jsem si rád na pár dní odpočinul.

Potom to začne ale v človíčkovi hlodat a říká si, proč marnit čas? Takže chodí po domě a začíná si říkat, hele tady by to chtělo opravit, no a tady zase vymalovat. Prostě práce, na které člověk nemá čas. No a přesně tak to bylo se mnou.

Je něco, v čem je pro vás aktuální situace i pozitivní?

Pozitivní je ten čas strávený s rodinou, kterou miluji. Ještě jsme nic takového nezažili, abychom byli tak dlouho spolu doma zavření. Většinou jsem pořád v práci, tak nejsem moc doma. Docela jsem se divil, že i po měsíci karantény se nikdo s nikým nehádá. A to je pro mě další pozitivum.

Co plánujete, až mimořádná opatření skončí?

Až vše skončí, tak mimo práce plánuji hodně cestovat s rodinou po naší krásné republice. Máme zamluvenou dovolenou v Českém Krumlově. A kde jinde než kousek od Krumlovského pivovaru. Český Krumlov je krásné a historické město. Hluboká je také kousek. Dále se věnuji naší zahradě u baráčku, kde bydlíme.

A na závěr přeji všem, ať to ve zdraví přežijí a pečují o svoji rodinu, která je to nejdůležitější v životě. 

 

Comments

comments

Vyhledat