Události v Kině Pilotů 30.6. – 6. 7.  

z filmu Než skončí léto, zdroj Kino Pilotů
z filmu Než skončí léto, zdroj Kino Pilotů

Od 3. 7. začíná v Kině Pilotů festival TADY VARY, který přinese to nejlepší z MFF Karlovy Vary (kvůli covidu se letos ve Varech nekoná). Festival představí celou řadu snímků: Než skončí léto, Ema, Luxor, Meky, Kubrick o Kubrickovi, Proxima, Jsme jedné krve, Teplouš, Honey Boy, Tajný agent a mnohé další. Z tohoto obsáhlého seznamu se pojďme podívat alespoň na 3 snímky podrobněji:

Luxor

Datum: 4. 7.

Lékařka Hana přijíždí do egyptského Luxoru si odpočinout od psychicky náročné práce ve válečné zóně. V kulisách starověkého města přichází konfrontace s dávnými rozhodnutími i potlačovanými emocemi. V hlavní roli Andrea Riseborough.

Vstupenky: http://www.kinopilotu.cz/2521282 


Ema

Datum: 6. 7.

Nebezpečně smyslný, vzdorně emancipovaný i poutavě taneční. Takový je nový snímek režiséra Larraína, který vznáší otázku. Co je silnější, láska k dítěti nebo partnerovi? Chilský artový snímek.

Vstupenky: http://www.kinopilotu.cz/2521294 

 

Než skončí léto

Datum: 3. 7.


Život je krásný i proto, že se nedá naplánovat. Když se šestnáctiletá Milla zamiluje do průšviháře Mosese, je to pro její rodiče noční můra. První setkání s láskou ale probouzí v nemocné Mille novou chuť do života a její energie a touha objevovat brzy otočí celou rodinu vzhůru nohama. S lehkostí a originálním humorem vyprávěné australské drama se stalo diváckým hitem festivalu v Benátkách. 

Vstupenky: http://www.kinopilotu.cz/2521276 


Národní filmový archiv představí tento týden restaurované premiéry snímků Postřižiny (5. 7. v Kině Pilotů) a Samotáři (2. a 4. 7.).

 

Kino Pilotů stále promítá snímky Víkend na chatě, Fany a pes, Psí láska, Psi nenosí kalhoty a další filmy.

 

Comments

comments

Vyhledat