Anketa o módě a stylu: Gabriela Dědičová, majitelka šperkařské firmy Tiami

foto Tiami
foto Tiami

Gabriela Dědičová pracuje v oboru diamantů více než 10 let. Po narození syna ovšem přehodnotila svůj pohled na svět a začalo ji více záležet na tom, v jakém prostředí bude vyrůstat generace současných dětí. Při hledání alternativ, jak zůstat u práce, která ji naplňuje, ale zároveň aby neměla negativní dopad na životní prostředí, objevila informace o laboratorních diamantech. Po detailnějším prostudování tohoto směru se rozhodla, že svoje podnikání změní a přejde z těžených diamantů na ty laboratorní.  

Vaše definice módy a stylu?

Móda je pro mě nedílnou součástí života. Přestože se úplně neřídím aktuálními módními trendy, myslím, že mám svůj „styl“, v kterém se cítím dobře. Jsem zastánkyní slow fashion, dávám přednost kvalitním materiálům a nadčasovým střihům. Otázka udržitelnosti je pro mě důležitá i v oblasti módy a oblékání. Občas si vyměňuji nebo půjčuji oblečení se svými kamarádkami, což mi přijde skvělé a vždy si u toho užijeme i spoustu zábavy.

Co máte nejraději na své práci?

Na své práci miluji zejména to, že se v ní kloubí spousta aspektů, které mám ráda a které hrají velmi důležitou roli i v mém osobním životě. Je to zejména láska k módě, šperkům a již zmiňovaná otázka ekologie a udržitelnosti. Baví mě spolupracovat s designéry, se kterými v naší šperkařské dílně Tiami připravujeme stále nové věci z laboratorních diamantů, komunikovat s lidmi, kteří chtějí někomu udělat radost dárkem k zásnubám, svatbě, narozeninám nebo k významným životním jubileím. Dodává mi to energii a pocit uspokojení. 

Jak si dobíjíte baterky?

Nejvíce mne asi nabíjí čas s rodinou. Můj téměř pětiletý syn je pro mě velká inspirace i výzva 😊 Miluji cestovaní, poznávaní nových míst a nových lidí. Pokud překonám lenost 😊 výborně se dokážu odreagovat i při některých sportech, jóga, plavání, v zimě velmi ráda lyžuji a v létě jezdíme s rodinou na výlety na kole. 

Co vás zaručeně potěší?

Co mě zaručené potěší? Já jsem od přírody celkem akční člověk, tudíž mě potěší, když mohu trávit aktivně čas se svými blízkými, například cestováním, nebo na různých koncertech či jiných kulturních akcích. Zaručeně mě také potěší, když mě moji „chlapi“ obejmou a řeknou, že mě mají rádi. A co se týče hmotných věci, tak mne jistě vždy potěší například nějaký nadčasový módní kousek.

Váš tip, co dělat proti šedi:

Podle mě, pokud se chce člověk vyhnout šedi, nesmí se bát vystoupit z řady a dělat si věci tzv. po svém. Například se sebrat a odjet na druhý konec světa, změnit svůj styl života a začít žít ekologičtěji nebo si třeba koupit jako první prsten s lab-grown diamantem Určitě být také pozitivní, otevřený novým věcem a radovat se z maličkostí 😊

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat