Kulturní tip z PRAHA ZÁŘÍ: Koncert světově proslulého perkusionisty Martina Grubingera

Martin Grubinger_Simon Pauly
Martin Grubinger_Simon Pauly

Rakouský perkusionista Martin Grubinger je znám nejen svým hudebním mistrovstvím, ale také neopakovatelným charismatem na pódiu. Přijďte se přesvědčit 8. září od 20 hodin na Výstaviště v Praze – Holešovicích na koncert Pražské jaro uvádí: Martin Grubinger, který je součástí unikátního multikulturního projektu PRAHA ZÁŘÍ. Koncert je přístupný zdarma, ovšem s ohledem na aktuální protiepidemická opatření  je nutná předchozí akreditace.

Martin Grubinger je patrně nejlepším perkusionistou současnosti. Vystupuje jako sólista s nejslavnějšími symfonickými orchestry, se souborem The Percussive Planet Ensemble, který založil, nebo, jako 8. září v Praze, s vlastním triem. Jeho koncerty charakterizuje střídání historické hudby s tvorbou současných autorů a tradiční hudbou mimoevropských kultur. Neměnnou konstantou  je strhující energie, se kterou se Grubinger hudby zmocňuje.  A obrovské množství nejrůznějších bicích nástrojů, kterých prý rakouský virtuos vlastní pět set. Do Prahy si jich přiveze plný kamion!

Mezinárodní hudební festival Pražské jaro se stal součástí velkolepého třítýdenního svátku zábavy a kultury PRAHA ZÁŘÍ, který od 8. do 28. 9. na Výstavišti v Praze – Holešovicích představí program sestavený společně všemi stěžejními pražskými festivaly. Více informací na www.prahazari.cz.

 

Třítýdenní slavnost PRAHA ZÁŘÍ od 8. do 28. září promění  Výstaviště v Praze – Holešovicích v prostor s několika multifunkčními scénami. Během dvaceti dnů se tady se svým programem vystřídají největší pražské festivaly Designblok, Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal festival, United Islands of Prague. Akce Praha září vzniká za podpory partnerů, hlavního města Prahy a Výstaviště Praha s cílem podpořit umělce, dělat radost divákům a společně oslavit návrat kulturního a společenského života. Areál Výstaviště bude po celou dobu trvání PRAHA ZÁŘÍ rozdělen na několik oddělených sektorů a přizpůsoben aktuálním vládním nařízením, tak aby splňoval veškeré hygienické a kapacitní podmínky. 

 

Comments

comments

Vyhledat