Spolupráce LEE x H&M: nová generace udržitelnějšího denimu

LEE x H&M
LEE x H&M

H&M s hrdostí oznamuje spolupráci s americkou denimovou legendou Lee. Společně vytvořili novou generaci udržitelnějšího denimu. Jedná se o holistickou spolupráci, při které se kladl důraz na udržitelnost při každém kroku výroby. To dalo za vznik prvním 100% recyklovaným bavlněným džínům. Celá kolekce působí velmi uvolněně a to především díky oversized siluetám a střihům vycházejícím z pracovních oděvů, které jsou historicky vázané se značkou Lee. Najdete tady kousky pro ženy, muže i děti. Kolekce bude k dispozici od 28. ledna.

 

V kolekci LEE x H&M byly použité nekožené našívací labely z korku a papíru jacron. Značka H&M bude na webu hm.com taky poprvé sdílet údaje o hodnocení životního cyklu (LCA). U každého denimového produktu najdete informace o spotřebě vody, C02 a energie, které byly potřebné na jeho výrobu.

 

Ze spolupráce se značkou Lee jsme neskutečně nadšení. Společně totiž usilujeme o změnu, která vede k udržitelnější a cirkulární módě. Procházeli jsme společně každý detail naší spolupráce a vzájemně jsme si nastavovali výzvy tak, aby kolekce byla co nejudržitelnější. Další naprosto úžasná část byla pracovat s ikonickými designy Lee a propůjčit jim trochu našeho rukopisu. Věříme, že tak oslovíme milovníky denimu a udržitelnosti po celém světě, “říká Jon Loman, designér H&M.

 

Jsme hrdí na to, že spolupracujeme se značkou H&M a společně pokračujeme v našem úsilí o lepší denim,“ říká Chris Waldeck, prezident globální značky EVP, Lee®. „Naše značka byla založena před více než 130 lety a jsme rádi, že se můžeme spojit s H&M, abychom přiblížili denim k udržitelnější budoucnosti.“

 

Lee x H&M je ambiciózní spolupráce, která si dala za cíl udržitelnost denimu. Obě značky zaujaly holistický přístup a soustředili se na každou fázi výroby denimu. Tkanina jako taková byla naprosto zásadní. První 100% recyklované bavlněné džíny LEE x H&M jsou vyrobené z 80% post-industriálního odpadu a 20% post-spotřebitelského odpadu.

 

Kolekce přináší taky džínovinu bez bavlny, která je vyrobená z obnovitelných umělých vláken. Při výrobě byly použité barviva šetřící vodu a džínové pračky s nižším dopadem na životní prostředí. Ty byly ověřeny třetí stranou. Jejich použití umožňuje značné snížení spotřeby vody, chemikálií a energie.

 

V dámské kolekci najdete široké a volné střihy denimových kalhot, které odkazují na 90. léta. Korzetové topy z denimu dodávají ženskost, zatímco denimové overaly a oversize kousky nebo kousky inspirované pracovními oděvy odkazují na funkčnost. Mikiny, které tvoří velkou část kolekce, jsou vyrobeny z recyklované bavlny Texloop ™ RCOT ™. Pánskou řadu tvoří bundy, trička a pohodlné mikiny.

 

Značka Lee celé kolekci propůjčila svoji autentičnost, která je vidět na designu celé kolekce. Džíny Relaxed Fit s pěti kapsami jsou vyrobené z 100% recyklované bavlny a barvené speciální barvou šetřící vodu. Při jejich výrobě byly použity celulózové šicí nitě Tencel ™ Lyocell. Kolekce také nabízí i doplňky jako denimové čepice či tašky.

 

Comments

comments

Vyhledat