Novinky na Střídačce – nový koncept Backstage, jóga i cvičení pro seniory

Ateliér Rychta, který dočasně přesídlil ze své stálé budovy bývalé restaurace U Primasů do Malé sportovní haly z důvodu dostavby a rekonstrukce Průmyslového paláce, nabízí programové novinky pro nadcházející jaro. Na malé i velké návštěvníky čeká nový koncept Backstage, jóga i program pro seniory. 

  

Jóga s Alžbětou

Lekce pod vedením Alžběty Dunn se budou konat od 2. března do 6. dubna každou středu večer. Těšit se můžete na plynulou a hravou jógu, zklidnění na začátku i relaxaci na konci. Velká část společné hodiny bude věnována protahování, posilování a vědomému soustředění na dech.

Přihlášky lze zaslat na: bebe.husakova@gmail.com

Více na: https://www.navystavisti.cz/udalosti/joga-s-alzbetou/?termin=64&program=172 

 

Cvičení pro seniory s Hankou 

Cvičení s Hankou Svozilovou na židlích a ve stoje. Jedná se převážně o protažení a jednoduché cviky. Cvičení není náročné a bude přizpůsobeno dané skupině. Pro členy Pohádkového čtecího klubu je akce zdarma, pro ostatní za 50 Kč.

Přihlášky lze učinit na telefonu: 739 097 917 / Mezi námi, o.p.s.

Více na: https://www.navystavisti.cz/udalosti/cviceni-pro-seniory-s-hankou/?termin=82&program=172 

 

Backstage: Jeden svět + Iby Pop feat. Blackout 

Zbrusu nový koncept Backstage a první akce Jeden svět + Iby Pop feat. Blackout startuje 24.2. v Rychtě na Střídačce (Malá sportovní hala) od 19.30, vstupné je 350 Kč (Goout.cz). 

Jak vzniká festival největší české neziskovky Člověk v tísni? Odpověď najdete v zákulisí samotného projektu. Historicky první Backstage talkshow na Výstavišti bude moderovat Filip Koryta, básník, slamer, moderátor, hudebník a pedagog. O festivalu Jeden svět bude mluvit jeho výkonná ředitelka Lenka Lovicarová, která své zkušenosti sdílí i na dalších festivalech zabývajících se lidskými právy, a to to nejen u nás, ale třeba i v Gruzii, Burkině Faso nebo Nikaragui. Společně s ní a Filipem bude na dotazy diváků odpovídat Barbora Hudečková, hlavní dramaturgyně festivalu Jeden svět. 

Po skončení talkshow proběhne Blackout, kde propojily své síly dvě výrazné osobnosti domácí hudební scény – zpěvák Iby Pop a houslista Vojtěch Lavička (Deep Sweeden, Gipsy.cz). Na kytaru, akordeon a kontrabas je doprovodí bratři Petr a Jan Surmajovi. 

Více na: https://www.navystavisti.cz/udalosti/backstage-jeden-svet-iby-pop-feat-blackout/?termin=61&program=172 

repro Výstaviště Praha

Víkendové workshopy pro celou rodinu 

 

Divadlo pro děti – Nejmenší ze Sámů 

Divadelní spolek Československé klacky zve malé i velké diváky na představení Nejmenší ze Sámů. Inscenace měla premiéru už v lednu 2019 a o rok později se stala součástí projektu „Nová krev na scéně“ Nové sítě.

Představení proběhne na Střídačce 5.3. od 15.00 do 17.00 hodin a vstupné je 180 Kč. 

Více na: https://www.navystavisti.cz/udalosti/divadlo-pro-deti-nejmensi-ze-samu/?termin=63&program=172 

 

Kouzelná camera obscura

Na základě úspěchu u našich návštěvníků byl přidán také víkendový workshop s Kouzelnou kamerou obscurou, a to 20.3. od 10.00 hodin na Střídačce, vstupné je 250 Kč. 

S pomocí optického zařízení camera obscura si velmi netradičním způsobem vyrobíte na památku fotografie nebo obrázky. Výsledné fotografie vyvoláme ve speciálně vytvořené skříni, díky které uvidíte celý proces vývoje fotografie i bez fotografické komory.

 

Druhé pololetí odpoledních kurzů pro děti v plném proudu

I nadále pokračují odpolední kurzy pro děti na Střídačce. Nechybí kroužky jako fotografie, Cirk La Putyka Akademie, experimentální výtvarka nebo 3D tisk a vynálezy. 

Přehled všech kurzů a přihlášky na odpolední kurzy: www.navystavisti.cz/odpoledni-kurzy 

Víkendové workshopy: www.navystavisti.cz/vikendove-workshopy 

 

Comments

comments

Vyhledat