Mats Wilander: Boby by řídil Federer. Pro Medveděva není místo

Mats Wilander
Mats Wilander

Tenisová legenda, sedminásobný grandslamový vítěz a expert Eurosportu Mats Wilander má jasno – kdyby si mohl vybrat, nejraději by projel zimními olympijskými hrami na závodních saních! Svůj čtyřčlenný tým by přitom postavil z nejlepších světových tenistů: Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče.

Pro Eurosport na otázku, jaký sport by si zvolil na Zimních olympijských hrách v Pekingu, odpověděl Wilander takto: „Vybral bych si boby. Chtěl bych, aby je řídil Federer, já s Rafou bychom zaujali místo na levém a pravém křídle, Djokovič by se staral o brzdění.“ Po chvilce přemýšlení ale rozvržení svého čtyřčlenného týmu pozměnil: „Když nad tím tak přemýšlím, Rafu bych přesunul jako kapitána dopředu, Rogera dozadu. Takže pro Medveděva už nezbylo místo.“

Boby jsou jedním z nejvíce adrenalinem napumpovaných zimních sportů, v ledovém korytě se bobisté řítí rychlostí přesahující sto kilometrů v hodině. Tři základní předpoklady pro to, stát se úspěšným bobistou, jsou síla, rychlost a odvaha. A těmi výše jmenované legendy jistě disponují!

 

Comments

comments

Vyhledat