Koncertní tipy: magická Arooj Aftab, nový termín pro Lunchmeat feat. Heartnoize a Penelope Isles

Arooj Aftab
7. srpna 2022, Divadlo Archa, Praha

„Univerzální témata překračující geografii i náboženství,“ popisuje Karel Veselý tvorbu pákistánské, v Brooklynu usazené skladatelky Arooj Aftab, jejíž českou premiéru chystáme na 7. srpna 2022  v koprodukci s Divadlem Archa. Osobitá umělkyně vloni vydala magickou desku Vulture Prince, která jí kromě pochvalných recenzí na Pitchforku nebo The Guardianu přinesla také nominaci v jedné z hlavních kategorií cen Grammy – Best New Artist, a navíc i v žánrové sekci Best Global Music Performance. Arooj Aftab čerpá inspiraci z tradiční pákistánské hudby, kterou kombinuje s rozličnými žánry od jazzu, přes sambu až po minimalismus. Emoční napětí jejího díla podtrhuje expresivní hlasový projev, ve kterém se hudebnice vrací k súfijské poezii a mystickému básníkovi ze 13. století Rúmímu.

Event na Facebooku
Předprodej

Lunchmeat feat. Heartnoize
29. dubna 2022, Anežský klášter, Praha

V roli headlinerů celonoční kurátorované selekce se představí Amnesia Scanner. V Berlíně usazené finské duo tvoří znepokojující tracky, které spojují současnou dekonstruovanou klubovou hudbu s přístupem fanoušků hardcore. Míchají hranice mezi realitou a fikcí a připravují posluchače na bezútěšné časy blížící se katastrofy. Vystoupení Amnesia Scanner slibuje vysoce vtahující zážitek, který vychází z jejich loňského projektu Tearless, je ale zároveň také site-specific adaptací pro prostor kostela Sv. Salvatora. Dalším očekávaným vrcholem večera bude djský set Deeny Abdelwahed, tuniské umělkyně posedlé inovacemi a experimentem, která se v Česku představí poprvé.

Enchanted Lands a Wim Dehaen z Genot Centre uvedou své delikátní a slastné zvukové i obrazové textury, Isama Zing (dříve Pjoni) následně představí svoji novou desku Blurry AF, na níž cestuje od dronových experimentů k hyperpopu. Vyšinuté tranceové bomby v zběsilém BPM předvede Evita Manji. Zbytek line-upu večera tvoří Goro White Dog aka GWD, polovina dua Ethno Service, se svými těžkými beaty a temnými basovými linkami s delikátními samply. Event zakončí b2b dvojice Kuba’93 a Eva Porating, jež přísahají na současnou uk bass music.

Event na Facebooku
Předprodej

Los Bitchos + Penelope Isles
29. května 2022, Chapeau Rouge, Praha

Co začalo jako studiový pokus o moderní verzi peruánské cumbie, je nyní plnohodnotnou kapelou s nevídaným drajvem. Členky Los Bitchos se potkaly v Londýně, ale pochází z Austrálie, Uruguaye, Švédska a jihoanglického pobřeží. Pro vydání debutového alba Let The Festivities Begin! se zapsaly do berlínské stáje City Slang. V Praze s nimi exkluzivně vystoupí sourozenecké duo Penelope Isles, které v čtyřčlenné sestavě objíždí svět. Jemné vokály, hudba na pomezí indie a psychedelie a k tomu energické koncerty.

Event na Facebooku
Předprodej

Comments

comments

Vyhledat