TŘI FILMY DO HORKA

Jelikož se poslední dny v Čechách potýkáme s takzvanou „heatwave“, kdy teploty přes den pravidelně atakují třicítku a nebojí se jít i za tuto hranici, rozhodl sem se vybrat tři filmy, které vám navodí pocit chladu a zimy i bez klimatizace. Tu si však k nejlepšímu možnému účinku pustit můžete, připravte si oblíbený ledový nápoj, případně rovnou přikusujte ledové kostky a hurá, filmový zážitek zajišťující zimu až na kost zaručen.

 

The Revenant – Zmrtvýchvstání

Oscarový film režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu je přímo reklamou na zimu. Již zmíněný režisér je odpůrcem takzvaného „zeleného pozadí“, a tak se celý film točil v nehostinné a mrazivé Kanadě. Natáčení se sice pořádně prodražilo a o fňukání zmrzlých techniků, jimž praskal zimou filmový materiál, či herců, kteří museli točit bez rukavic, se můžeme dočíst všude na internetu – výsledek však stojí za to. Hlavně díky práci kameramana Emmanuela Lubezkiho, který mimochodem za svoje obrazové nasnímání získal nespočet cen je film opravdu jistotou, že se u něj nezpotíte – pokud tedy nebudete mít strach o Leonarda Di Capria v bitvě s medvědem.

 

 

The Hateful Eight – Osm hrozných

Osmý a zatím poslední film Quentina Tarantina je točený na speciální formát Ultra Panavision 70 – což samozřejmě divákům, kteří nejsou fanatici do kamer, nic moc neřekne, ale jedná se o formát s nesmírně detailním a ostrým obrazem, a i díky němu vám hned při první scéně přeběhne mráz (nejen) po zádech. Dostavník se řítí před sněhovou vánicí do penzionu/hospody U Minnie a ani tam to nebude zrovna dvakrát vřelé a hřejivé.

 

 

Groundhog Day – Na Hromnice o den více

V malém městečku Punysutawney mají takovou tradici. Vždy 2. února vytáhnou z klece sviště a ten jim řekne, jestli se blíží jaro. A arogantní televizní rosnička v podání geniálního Billa Murrayho se tam chystá natočit reportáž, avšak dostane se do repetitivního mrazivého pekla.

Není to vysloveně film, který by vás zmrazil při sledování, ale jedná se o jeden z mých nejoblíbenějších zimních snímků, tak co vám ho takhle nepředhodit. Nemluvě o tom, že už při snad desátém poslechu úryvku písně I Got You Babe od Sonnyho a Cher vám zamrzne minimálně úsměv.

 

 

Comments

comments

Vyhledat