Jan Punčochář má první kuchařku
Šéfkuchař Jan Punčochář vydává kuchařku. Najdete v ní recepty tradiční i moderní česko-rakouské kuchyně, tak jak je se svým týmem vaří v restauraci U Matěje.
Polévky, předkrmy, hlavní chody i dezerty ze sezónních surovin jsou obohacené o tipy šéfkuchaře. Díky poutavým fotkám můžete nahlédnout přímo do restaurační kuchyně. Nechybí ani recepty na evergreeny restaurace U Matěje, jako je telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou, kapří hranolky, dršťková polévka nebo karamelové vejce.
Většinu pokrmů uvaříte z běžně dostupných surovin, recepty jsou dobře pochopitelné a zvládne je každý, koho baví vaření. Jako zpestření je v knize i pár receptů inspirovaných aktuálními trendy, například marinovaný losos ve šťávě z kysaného zelí nebo terina z kachních jater foie gras.
Přečtěte si ukázku na téma guláš.
O AUTOROVI
Jan Punčochář (1979), jeden z předních tuzemských šéfkuchařů, se vyučil v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako Rybí trh a International Zlatá Praha. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Kuchařskou praxi získal také v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde pracoval deset let a získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se na konceptu restaurace známého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Již několik let porotcuje v televizní soutěži MasterChef Česko a je jedním z šéfkuchařských es pořadu Souboj na talíři. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen.
„Mít vlastní restauraci zaměřenou na českou kuchyni bylo mým dlouholetým snem. U Matěje děláme věci poctivě, žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů.“
Jan Punčochář
Jak vaříme u Matěje
ISBN 978-80-7244-499-1
Vázáno, 192 stran, 699 Kč
Přečtěte si i náš starší rozhovor s Janem Punčochářem ještě z dob Grand Cru: