Do Fuchsu míří třetí ročník feministické klubové noci Crave

Chippy Nonstop
Chippy Nonstop

Rapperky, DJky, tuzemské premiéry a maximální “safe space”: do Fuchsu míří třetí ročník feministické klubové noci Crave. Představí kanadskou hvězdu Chippy Nonstop, vídeňskou rapperku BEX i nové projekty z československé scény

 

Chippy Nonstop, má miliony shlédnutí na TikToku, a když zrovna v Kanadě nebo jinde po světě neboří kluby, pořádá kurzy djingu pro další holky. Rakouská rapperka Bex s kořeny v Ghaně naprosto vyčnívá na současné vídeňské party scéně a v Česku se představí vůbec poprvé. Djka Hanaby, proslulá svým eklektickým mixem afrických vlivů a zlomených beatů, zaručeně rozsvítí jakoukoli pochmurnou podzimní náladu, a španělská djka Hello Sasy jakbysmet. 

 

Do Fuchsu 11. října míří třetí edice feministické klubové noci crave a slibuje dosud nejambicioznější line-up, včetně pečlivého výběru projektů z tuzemské elektronické scény.  Na třech stagích klubu Fuchs2 a bike jesus promotérky v pozadí klubové noci *crave opět představí svůj specifický koncept kombinující live acts a DJs, zahraniční hvězdy i lokální jména. 

 

Osobitá dramaturgie cravu překračuje obvyklé hranice žánrů a klade důraz na silné zastoupení žen a LGBTQ+ osobností na line-upu noci, a s tím souvisí i důraz na safe-space uvnitř klubu. Pořadatelky crave, inspirované v zahraničí, si na bezpečnost v klubu potrpí už roky, školí proto vlastní personál a v security týmu jsou pro všechny případy zastoupené také ženy. 

 

„crave není typická elektronická party s jedním zahraničním headlinerem a několika lokálními jmény, je to s trochou nadsázky takový menší indoor “festival”, kdy můžete na třech stagích ochutnat opravdu různé žánry, kombinaci live acts i djs, poslechnout si hned několik zahraničních headlinerů, v našem případě headlinerek, a důkladně prozkoumat nová jména z československé scény,” komentuje zaměření akce jedna z organizátorek, Barbora Šubrtová

„Chceme taky udělat dobrou akci s elektronickou hudbou i pro ty, kteří chtějí příjít i odejít dřív, s live shows začínáme už ve 21h, tak doporučejeme posluchačům, posluchačkám i ravers přijít včas,” dodává.  

 

Highlighty letošní říjnové edice jsou kanadská producentka a djka Chippy Nonstop, v Berlíně působící afrobeat djka Hanaby, španělská djka Hello Sasy nebo rakouská rapperka Bex s kořeny v Ghaně i ve Vídni. Pořadatelky tak sází na poučenější hudební publikum a dramaturgií akce se snaží seznámit místní posluchače s trendy na nezávislé elektronické scéně nejen v okolních zemích. Většina z 15 umělkyň, umělců a projektů se publiku představí v české premiéře.  

 

Domácí scénu zastoupí nový live projekt Terra & Kewu a slovenská zpěvačka Erika Rein, o níž se mluví čím dál tím víc, naposledy v souvislosti s vydáním alba na němž spolupracoval mimojiné Jonatán Pastirčák nebo-li Isama Zing. Erika Rein se pohybuje na rozhraní r’n’b, popu a avantgardní hudby, místy s prvky tradiční romské hudby, čímž vzdává hold svým kořenům. 

 

Tuzemskou elektroniku na crave reprezentuje zavedený producent Exhausted Modern, zakladatel labelu Endless illusion a rezident klubu Ankali, dále neotřelý ostravský kolektiv Audio Video Bass, rezidentka klubu Fuchs New Magic Media a slovenský talent Kodiki. Večer zakončí B2B set tuco & yo haan nebo zlomený set rezidentky bike jesus Mudaki.   

 

Specifikem klubové noci crave tak je kombinace několika live vystoupení, které by běžně byly doplněné možná předskokanem a djem po koncertu, zde jsou ale zasazené do celkově nabitého line-upu noci, která posluchače chytne v devět večer a nepustí do rána. Každý si v programu může najít tu svou část noci nebo večera. V každém případě pořadatelky doporučují přijít včas, na crave totiž neplatí, že party začíná až po půlnoci. 

 

„Důležitou součástí klubové noci crave je důraz na bezpečné prostředí pro všechny napříč komunitami. Ačkoli samotný klub Fuchs2 patří na scéně k těm, které mají dedikovaný speciální personál na zajištění bezpečného průběhu akce, crave tyto kapacity ještě posiluje a má svůj školený personál, který dohlíží, pomáhá a řeší případné konflikty nebo obtěžování, ale i harm reduction. 

 

Crave = safe. Craving raving? Rave at crave.  

O crave
Za crave stojí nový ženský kolektiv, jehož členky nejsou na hudební scéně neznámé. Crave tvoří Barbora Šubrtová, která spolupracovala v minulosti s festivaly United Islands a Metronome a aktuálně působí jako hudební dramaturgyně areálů Na Výstavišti a Holešovické tržnice. Dále Nela Mikošková, která rovněž působila v United Islands a je bookerkou mladých domácích indie umělců a Eliška Pírková, která působí v Mladí Ladí Jazz. „crave je manifest našich společných hodnot, postojů a toho, jak vnímáme současný svět i klubové prostředí. Je o objevování nového, spojování různých hudebních žánrů i přístupů a vytváření unikátního svobodného prostředí bez předsudků, které tu noc v rytmu hudby můžeme společně naplno prožít a odcházet domů s novou inspirací,“ shodují se pořadatelky. 

 

Pro další info a další artists sledujte crave na instagramu a na facebooku nebo na www.cravecrave.cz. 

Crave

11.10.2023, start 21:00

Fuchs 2 & bike jesus

vstupenky od 450 Kč na GoOut 

 

FB event & IG

Resident Advisor 

 

Comments

comments

Vyhledat